Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Figyelem, termékvisszahívás: Listeria baktériummal fertőzött bacont találtak - Ha ilyet vettél, ne edd meg!

Baktérium (Listeria monocytogenes) esetleges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott bacont.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-09-21.

Ez a cikk 377 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Baktérium (Listeria monocytogenes) esetleges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott bacont - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen bacont vettél, ne edd meg - Listeria baktériummal lehet szennyezettÉrintett termék adatai:
Termék megnevezése: Kockázott bacon 500 g
Probléma jellege: Listeria monocytogenes esetleges jelenléte
Lejárat: 04.10.2022
Tételszám: L244
Kiszerelés: 500 g
Forgalmazó: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

Blokk nélkül is visszaviheted
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el. Hozzátették, hogy bármelyik Aldi üzletbe visszavihető a bacon, amelynek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Mi az a Listeria monocytogenes?
A Nébih honlapján olvasható, hogy a Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl a hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (például: nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek; húskészítmények; nyers halak; füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Ugyanakkor arra is rámutattak, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a lisztériával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban a legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Forrás, fotó: MTI, Nébih


OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja