Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Karácsony
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Egy 9 éves gyerek lőtte le a jeladós svájci farkast

Hatalmas felháborodást keltett idén áprilisban, amikor kiderült, hogy a jelkövetővel ellátott svájci farkas életét vesztette hazánkban. Az ügyben szerdán 2 embert őrizetbe vettek, és azóta kiderült, hogy egyikük fia ölte meg a védett állatot.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-08-04.


Április elején lőtték le Hidasnémeti területén azt a farkast, ami egy M237-es jeladóval volt ellátva. A fokozottan védett állat útját sokan követték a rajta levő nyomkövető eszköznek köszönhetően.

Őrizetbe vettek 2 vadászt
Szerda hajnalban a TEK munkatársainak segítségével fogtak el két szabolcsi vadászt, akiket természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítottak meg a nyomozók. A kihallgatásokat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. 
A 24. hu információ szerint Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésükre azt mondta, hogy mindkét őrizetbe vett vadász megtagadta a vallomást és panaszt tett a gyanúsítás ellen, amit az ügyészség elutasított. 

9 éves fiú a farkas gyilkosa
A szóvivő azt is elmondta, hogy az apa rábízta a 9 éves fiát a másik gyanúsítottra, és odaadta neki a saját fegyverét, hogy menjenek el vadászni. Ezzel a fegyverrel lőtte le a gyermek a farkast. Ezután az állat tetemét az édesapa terepjárójára tették, levágták a jeladót és a Hernád folyóba dobták.

Sokan kételkednek a gyermek bűnösségében
Az üggyel kapcsolatban a hozzászólások alapján sokan azt feltételezik, hogy az apa a fia bevonásával csak védeni akarja magát. Megkérdeztük jogász szakértőnket, aki szerint ez nem valószínű, hiszen ezzel csak tovább súlyosbítja a helyzetet, ugyanis ebben az esetben felmerülhetnek egyéb bűncselekmények is, mint pl. kiskorú veszélyeztetése.


Forrás: 24.hu
Fotó:  Freepik.com

vonal

[x] hirdetés

vonal
vonal
hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza