Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Vízöntő + január 21 - február 18.

Nagyon önálló baba. Hamar meg fog tanulni mindent, ülni, állni, járni, enni stb., csak hogy végre egyedül tegye azt, amit szeretne. Ha csoportban játszik, észre fogjuk venni, hogy ő lesz az, aki mindig mást csinál, mint a többi. Egy igazi kis különc, különleges egyéniség.

Lehetnek korszakai, amikor lázadónak éljük meg, de ez a lázadása csak abból fakad, hogy nem szereti, ha megmondják, hogy mit hogyan kell tennie. Mindent meg akar változtatni, de főleg azt, ami nem jól működik. Jó ötletekkel, újító megoldásokkal rukkol elő, később akár kisebb-nagyobb felfedezésre is szert tehet.

Amíg ismerkedik a világgal, állandóan kérdez, és ezzel szinte soha nem áll le. Válaszoljunk türelemmel a kifogyhatatlan kérdésekre és tanítsuk meg, hogy hogyan tudja kielégíteni önállóan tudásszomját.

Soha ne mondjuk neki, hogy valami kötelező, mindig adjuk meg a választás lehetőségét. Ha azt szeretnénk, hogy hosszú nadrágot vegyen fel, akkor kérdezzük meg tőle, hogy ma a kék vagy zöld nadrágjában szeretne lenni. Ha valamit előírunk számára, például, hogy a kék farmerjét vegye fel, akkor tuti biztos, hogy azt nem fogja.

Kiskorától építgeti a kapcsolati hálóját, amit hosszú távon kamatoztat majd.

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja