Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Tilos osztálypénzt szedni

Bár törvény tiltja, hogy a szülőket osztálypénz fizetésére kötelezzék, évről évre szinte minden iskolában beszedik a havi 500-600, néhol több ezer forintos hozzájárulást a diákoktól - írta a Magyar Nemzet pénteki száma.

Szerző: Szülők Lapja | 2012-08-30.

Ez a cikk 4044 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Csak önkéntes alapon szedhető pénz
Nem kérhet osztálypénzt a szülőktől a pedagógus - mondta a lapnak Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, aki szerint a pénz gyűjtéséről kizárólag a szülők dönthetnek, önkéntes alapon, és a befizetett összeg akkor sem az iskoláé, ha a kezelésével a pedagógust bízzák meg.
   
Sokszor elkerülhetetlen
A lapnak nyilatkozó Csapos Zoltánné, általános iskolai magyartanár úgy vélte, hogy az osztálypénz szedése a legtöbb intézményben elkerülhetetlen, hiszen a nehéz helyzetben lévő iskolák és fenntartóik saját költségükön nem tudnák megteremteni a színvonalas oktatás vagy tanulmányi programok feltételeit, nem lenne pénz karácsonyi meglepetésekre, korcsolyázásra, érettségi bankettre, vagy egyszerűen elfogyna a kréta és a másolópapír.

Forrás: mti

 OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja