Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Hogyan lehet jól tanítani a gyerekeket? A tanárnő is bizonyítványt kap a gyerekektől, hogy fejlődhessen

Egy vépi tanárnő minden félév után arra kéri diákjait, hogy névtelenül értékeljék az ő tanári munkáját ugyanúgy, ahogy ő is teszi az ő tanulói munkájukkal. Számít neki a diákjai visszajelzése, ők pedig lelkesen értékelik és így ő is bizonyítványt kap.

Szerző: Szülők Lapja | 2018-01-25.


A helyszín Vas megye, Vép. Itt található az a Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahol Babai-Mező Borka tanárnő tanít. Minden félév után arra kéri diákjait, hogy névtelenül értékeljék az ő tanári munkáját ugyanúgy, ahogy ő is teszi az ő tanulói munkájukkal. Számít neki a diákjai visszajelzése, mert úgy gondolja, ez alapján ő is jobban tud fejlődni, jobban fel tudja építeni magát és tanári attitűdjét.
 

Van, ahol a diákok is értékelik a tanerőt


Módszere igen népszerű, a diákok lelkesen kitöltötték idén is az értékelő kérdőíveket, legjobbra a szakmai tudását értékelték, leggyengébbre a rendtartási képességét.

De következzenek a saját szavai, amit az osztályterem ajtaján kívül egy közösségi oldalon is közzé tett:"Legelégedettebbek a szakmai tudásommal voltak, legelégedetlenebbek (jogosan) a "rendfenntartási" képességeimmel. Sokan tartotok megbízhatónak és őszintének. A leggyengébb oldalam továbbra is a "rendfenntartás", de akad bőven fejlődnivalóm a tananyag érdekessé,tétele és a módszerek változatossága terén is."

Nem ez volt a tanárnő első "bizonyítványa"
Már harmadik alkalommal kérte meg a diákjait, hogy értékeljék tanári teljesítményét 18 szempont alapján. Itt vannak a korábbi eredmények és a tanárnő által levont következtetések:"A diákjaim (85 fő) értékelték féléves munkámat - és leszek oly bátor, hogy közzéteszem a bizonyítványom. Az erős oldalam az őszinte, hiteles személyiség, az, hogy szinte bármiről lehet velem beszélgetni. Értékelik szakmai tudásomat és empatikusságomat. Viszont komoly hiányosságaim vannak "rendteremtés" terén! Kis híjján bukás... Van még mit fejlődnöm módszertani változatosság és a tananyag érdekessé tétele terén is. Köszönöm a visszajelzéseket, igyekszem hasznosítani!" (2017. 01. 08.)"Megkaptam az év végi bizonyítványomat. 65 diák írta meg kérésemre 18 "tantárgyból". Félévhez képest több tárgyból is rontottam - a leggyengébben még mindig a "rendfenntartás" megy... :-( A személyiségemben és a tudásomban viszont sokan bíznak. Idén összesen 54 db. elégtelen és 574 db. jeles osztályzatot kaptam. Köszönöm a visszajelzéseket, igyekszem fejlődni." (2017. 06. 12.)

Egyre több és több az új, ösztönző, kreatív megoldás a tanításban. Hallottál már a szarvasi általános iskolai szabadulószobáról? Itt olvashatsz róla »

Forrás: Facebook/Borka Babai-Mező
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja