Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Több óvodást is rendszeresen vert a csongrádi óvónő, mert nem fogadtak neki szót - Most vádat emeltek ellene

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az óvónővel szemben, aki fegyelmezési céllal legalább 9 óvodást bántalmazott, volt, akit többször is.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-05-15.

Ez a cikk 134 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az óvónővel szemben, aki fegyelmezési céllal legalább 9 óvodást bántalmazott, volt, akit többször is, közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

3 évig rendszeresen bántalmazta az ovisokat
A vádirat szerint az egyik megyebeli kistelepülésen óvónőként dolgozó vádlott 2018. és 2021. közötti időszakban fegyelmezési céllal több gyermek vonatkozásában nem tett eleget a nevelése alatt álló kiskorúak felügyelete, gondozása körében az általános társadalmi felfogás szerinti minimális elvárhatóság követelményének.

A nő 5 kiskorút, amikor nem fogadtak szót, indulatos állapotba kerülve többször is bántalmazott, így volt, akit megpofozott, nyakon ütött, megütött.

Több óvodást is rendszeresen vert a csongrádi óvónő, mert nem fogadtak neki szót - Most vádat emeltek ellene

További négy óvodást az elkövető hasonló okból legalább egyszer bántalmazott. Az esetek többségében a kiskorúak látták, amikor a vádlott a másikat így fegyelmezi.

Minden kihozta a sodrából
A nő cselekményét kiváltó okok között szerepelt többek között az, hogy az óvodás dülöngélt a székkel, ebédlőasztalnál nevetgélt, nem figyelt az óvónőre, nem tudott elvégezni egy feladatot, ballagási próbán nem megfelelően táncolt vagy mert nem kért főzeléket. Az óvónő cselekményével több kiskorú testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség a nőt többrendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Ugyeszseg.hu
Fotó: Freepik (illusztráció)OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja