Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Világújdonság Magyarországon! Már 5D-ben nézhetik meg a kismamák a babájukat

A magyar családok hamarosan 5 dimenzióban nézegethetik születendő gyermeküket! Ráadásul a magzati rendellenességek is biztosabban kiszűrhetők az új 5D ultrahang készülék segítségével.

Szerző: Szülők Lapja | 2014-01-28.


A szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikában új távlatokat nyit, a világújdonságnak számító 5 dimenziós ultrahang készülék- tájékoztat Dr. Rigó János professzor az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója. Elsőként a klinikán mutatták be a készüléket egy ultrahang szimpózium keretében 2014. január 27-én, hétfőn. 
(A világújdonságnak számító 5D ultrahangról készült TV2 Tények tudósítását ide>> kattintva tekintheted meg. Apropo, a felvételeken felfedezheted a Szülők Lapja kiadásában megjelenő 'Pocakosnaplót' is. )
 
Az 5D Ultrahang készülékkel biztosabban kiszűrhetők a rendellenségek
A rendkívül korszerű képalkotó abban különbözik a 3D/4D ultrahang készülékektől, hogy a bonyolultságuk miatt nehezen elvégezhető mérési műveleteket leegyszerűsíti, felgyorsítja és a rutin gyakorlatban könnyen alkalmazhatóvá teszi. Ez azt jelenti, hogy gép automatikusan, nagy precizitású méréseket képes végezni. A magzat fejlődésének ellenőrzéséhez, a terhességi kor megállapításához fontos a hosszú csöves csontok (comb-, felkarcsont) pontos méretének ismerete. A hagyományos ultrahang vizsgálat során a végtagok hosszának mérésekor számos hibalehetőség fordulhat elő, melyeket a készülék teljes mértékben kizár. Hasonló pontosságú mérésére képes a nyaki redő vastagságának meghatározásakor, amit a Down-szindróma szűrésénél alkalmazunk. Ezeket a méréséket automatikusan a gép végzi, kizárva a vizsgáló hibázási lehetőségét.
 
A magzatot ezentúl térben, élethű nagyképernyős képen lehet megcsodálni
Az új készülék alkalmas valós 3 dimenziójú kép megjelenítésére 3 dimenziós TV-képernyő segítségével. Az eddigi 3 dimenziós ultrahang készülékek a térbeli képet kétdimenziós képernyőn jelenítették meg. Az 5 dimenziós ultrahang-diagnosztikai készülék professzionális képalkotó teljesítményének köszönhetően a leendő szülők és családtagjaik is rendkívül élethű, nagyképernyős 3 dimenziós képben láthatják a magzatot.
A gép speciális tulajdonsága, hogy a 3 dimenziós információ digitalizált „szövettömb” formájában tárolható és továbbküldhető, így a vizsgálat távoli centrumokban, kórházakban a páciens jelenléte nélkül elvégezhető.

Világújdonság Magyarországon! Már 5D-ben nézhetik meg a kismamák a babájukat 
A Hello Mom egy Androidos okostelefon alkalmazás a kismamák számára, akik egyszerűen megoszthatják ezeket az ultrahang képeket és videókat másokkal, és nyomon is követhetik a magzat fejlődését a Hello Mom alkalmazás használatával.
 
Korszakalkotó technológia a szülészet és nőgyógyászat területén
A készülék párizsi bemutatása után két hónappal most Magyarországon is debütált. A gép egyik fő alkalmazási területe a szülészet-nőgyógyászatban van, de számtalan más területen is használható lesz. Dr. Rigó János professzor reményei szerint a készülék segítségével a  Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján is lehetőség lesz a közeljövőben rövidebb idő alatt, több összetettebb vizsgálat elvégzésére a hatékonyabb gyógyítás érdekében.

Világújdonság Magyarországon! Már 5D-ben nézhetik meg a kismamák a babájukat 
A HD ADVR™ integrálja a DVD és USB technológiákat a szimultán leképezés és felvételkészítés számára, szükség esetén lehetővé téve a felhasználó számára az információk ismételt megtekintését.
 
Fotó: Samsung Sonarmed
Forrás: Samsung Sonarmed

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Nyerj 4D ultrahang vizsgálatot >>
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja