Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Több terhesség marad meg automatizált lombikkal

A mesterséges megtermékenyítés sikeressége évekre megragadt a 30 százalék körüli szinten. Az Egyesült Királyság kutatói azonban felfedezték, hogy mintegy egynegyeddel javíthatnak az eredményeken, ha automatizálják az embriónövesztés fázisát.

Szerző: Szülők Lapja | 2012-03-27.A vizsgálatok miatt kiveszik az embriókat az inkubátorból
Miután a petesejt és a spermium egyesült a kémcsőben, a tenyészetet több napig hagyják fejlődni. A laboratórium személyzete figyelemmel kíséri az embriók növekedését, ami azt jelenti, hogy időről időre ki kell őket venni az inkubátorból. A leginkább egészségesnek tűnőket ültetik vissza az anyaméhbe, ennek ellenére csak az asszonyok harmada marad terhes.


Az automatizált vizsgálat során az inkubátorban ellenőrzik az embriókat
A Newcastle Meddőségi Központ csapata olyan rendszert fejlesztett ki, melynek segítségével úgy lehet vizsgálni az embriókat, hogy közben nem kell őket a helyükről elmozdítani. Az inkubátorban állandó hőmérsékletet és ellenőrzött levegőminőséget biztosítanak számukra. Az automatizált eljárással nagyobb százalékuk fejlődött megfelelően, a visszaültetést követően pedig több, 45 százalék maradt meg, ami jelentős növekedés a korábbi 32-35 százalékhoz képest.


Az automatizált eljárás eredményeként több a sikeres beültetés
Az automatizált inkubátoros módszer úgy tűnik, hogy sokkal jobban utánozza az anyaméh által biztosított körülményeket, mondta el a kutatás vezetője, Dr. Mary Herbert reproduktív biológus. A kutatás eredményeiről a PLoS számolt be.


Forrás: Medipress


 

 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja