Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

116 megmozgató, ügyesítő mondóka és versike babáknak, kisgyerekeknek - Így mozgasd meg játékosan a gyermeked!

A gyerekeknek hatalmas a mozgásigénye, ezért most olyan mondókákat válogattunk össze, melyekkel jól megmozgathatod a gyermekedet, ráadásul remekül mókázhattok is közben.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-04-15.


A gyerekeknek hatalmas a mozgásigénye, ezért most olyan mondókákat válogattunk össze, melyekkel jól megmozgathatod a gyermekedet, ráadásul remekül mókázhattok is közben.

Mondókázni jó és hasznos, ezt már elmondtuk párszor: a közös mondókázással, verseléssel nem csak okosodik gyermeked, de a szociális készségei, a szókincse, ritmusérzéke is fejlődik - ha pedig mindezt mozgással is kombinálod, akkor a koordinációs képességét és a testtudatát is fejlesztheted.Olyan mondókákat hoztunk most, melyekkel akár már a legkisebbeket is megmozgathatod, de ha éppen most tanul járni a gyermeked, imád hintázni vagy éppen rajzolgatni, akkor neki is van ötletünk.
 

116 megmozgató, ügyesítő mondóka


1-9. Mennyivel szórakoztatóbb a pelenkázás, öltözés, ha közben mondókázol is a kisbabáddal. Próbáld ki ezt a 9 mondókát, melyekben az ujjacskáknak jut fő szerep »10-27. Ha picit meg is tornáztatnád a kisbabádat, akkor szuper ötlet mindezt tornáztató mondókákkal együtt - 18 ilyen mondókánk is van egy fergeteges mozgáshoz »28-36 Ha tapsoltató, cirógató, lovagoltató mondókákat keresel, akkor ebből a gyűjteményünkből válogass »37-46 Mondókákkal a testrészeket is könnyebb megtanulni - 10 játékos mondókánk is van a testrészekről, nézd csak »47-90 Most tanul járni a gyermeked? Mennyivel élvezetesebb a kis totyogónak, ha az első lépéseket is mondókázva teszitek meg! 44 jártató, lépegető, állítgató, ugráló, lábjáték versikét hoztunk »91-104 Ha pedig a kis totyogósod elfáradt a lépegetésben, akkor hintázzatok egyet - ehhez is tudunk csudajó hintáztató versikéket »105-116 Nagyobb gyermeked kézügyességét szintén fejlesztheted mondókákkal - a rajzoltató mondókák kifejezetten a kezet ügyesítik, mutatunk egy tucatot »

Ez is érdekelhet!
Még több mozgásra vágytok? 47 benti mozgásos játék gyerekeknek, ha a gyerek nem bír egy helyben megülni »


Kezdőfotó: Unsplash/Danny de los Reyes


OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja