Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Hűséges, vagy hűtlen? Mitől függ?

Az agyunkban található két kémiai anyagnak döntő jelentősége van abban, hogy életünk során hosszú időn keresztül ragaszkodunk-e ugyanahhoz a partnerhez, vagy folyton az újdonságot keressük.

Szerző: Szülők Lapja | 2011-03-01.


Dr. Helen Fischer, a világ egyik vezető antropológusa több mint három évtizeden keresztül tanulmányozta a romantikus szerelem mibenlétét. Elmondása szerint a másik személy iránt érzett vonzalomban nagy szerepet tölt be a kémia.

Dr. Fischer szerint négy alapvető típusba sorolható az emberek személyisége: vannak a felfedezők, az építészek, a rendezők és a tárgyalók. Hogy ki melyikbe tartozik, azt az agyunkban található két kémiai anyag - a dopamin és a szerotin -, valamint két hormon, a tesztoszteron és az ösztrogén szintje határozza meg.

Személyiségtípusok


1. Nyugodt, hűséges
Ha a szerotonin van jelen dominánsan, akkor az „építész” kategóriába tartozunk, az ilyen emberek nyugodtak és hűségesek a párjukhoz.

2. Hűtlen, kicsapongó
A dopamin dominanciája azonban ennek éppen az ellenkezőjét okozza, akikre ez jellemző, az mindig valami újat keres az életben.

3. Gazdag képzelőerejű
A magas ösztrogénszint gazdag képzelőerőt és kiváló társas készségeket eredményez.

4. Határozott, keményfejű
Akire inkább a tesztoszteron túlsúlya a jellemző, az többnyire határozott és keményfejű.

- A szerelem persze továbbra is egy megfejthetetlen misztérium marad, de az ismert mondás erre a helyzetre is igaz: ’a tudás hatalom’. Azaz, ha ismerjük önmagunkat, tudjuk mire vágyunk, hogyan szeretünk mi, és hogyan a másik, akkor megragadhatjuk a csodát, rátalálhatunk az igaz szerelemre és valóra válhatnak álmaink - fejtette ki Dr. Fisher.

Forrás: Medipress


vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza