Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Szexuális élet szülés után

A szülés utáni szexuális életről a pároknak eltérőek lehetnek az elképzeléseik. A férfiak az első hetekben talán elfogadják, hogy nincs hozzá kedvünk és csak finoman próbálkoznak.

Szerző: Szülők Lapja | 2011-05-05.


Mik okozhatnak nehézségeket az első hetekben?
- A hüvely változásai
A hüvelyi váladékozás a szülés után még jó néhány hétig eltart. (ha ez fájdalommal, viszketéssel illetve kellemetlen szaggal társul, forduljon orvoshoz).
A hüvely szülés után visszanyeri korábbi alakját, partnerünk hamarosan nem fog különbséget tapasztalni, de ha kétségeink vannak, forduljunk szakemberhez.


- A fáradtság
A fáradtság  a libidó legnagyobb ellensége, úgy érezhetjük, hogy nem tudunk időt szakítani az együttlétekre. Válasszunk olyan időpontot, amikor nem vagyunk álmosak - délutánt vagy hétvégéket, amikor éppen alszik a gyerek. Ha ismerjük már gyermekünk napirendjét, próbáljunk alkalmazkodni hozzá.


- A gáttáji érzékenység, illetve fájdalom
Kezdetben használjunk síkosítót, főleg ha félünk a varratok vagy a sérülések miatt. Ha ennek ellenére fájdalmas a nemi élet, akkor lehet, hogy még nem gyógyultunk meg maradéktalanul. Ha fertőzéstől szenvedünk, nőgyógyászunk könnyen segíthet.


- A nemi élet a mellekre is hatással lehet
A mellek kezdetben érzékenyebbek lehetnek. A szexuális izgalom hatására megindulhat a tejelválasztás - ha ez bennünket vagy partnerünket zavarja, etessük meg a gyermeket, mielőtt ágyba bújnánk.Tanácsok a szülés utáni nemi élethez

- Türelem
Legfontosabb, hogy mindkét fél legyen türelmes. A szeretetet másként is ki lehet fejezni, nem szabad erőltetni. A szexuális életünk majd fokozatosan visszatér a régi kerékvágásba anélkül, hogy ebből problémák adódnának.

- Beszélgetés a párunkkal
A legfontosabb, hogy beszéljünk érzelmeinkről és haladjunk olyan gyorsan - vagy lassan, ahogy az mindkettőnknek jó. Ha néhány hónap elteltével sem javulnak a dolgok, és ez akár minket, akár párunkat zavarja, beszélgessünk róla. Ha a dolgok ekkor sem javulnak, kérjünk tanácsot orvosunktól.

- Ha nem kívánod, ne erőltesd!
Ha nincs kedvünk a szexhez, ne engedjünk a kényszernek. Sok nő nem él szexuális életet a szülés utáni időszakban. Beszéljük ezt meg párunkkal és fogadjuk el egymás igényeit. Élvezhetjük másként is az együttléteket: egy masszázs, egy ölelés is érezteti szeretetüket, a közelséget és az intimitást.


Forrás: Medipress


vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza