Feltétek a főzelékhez

Csirkehúspüré
7 hónapos kortól
Elkészítés módja
A megmosott nyers mell-, vagy combhúst ledaráljuk és enyhén sós vízben, vagy a hozzá készülő főzelékkel együtt megfőzzük, majd szitán...
Elolvasom a teljes receptet >>

Pulykahúspép
10 hónapos kortól
Elkészítés módja
A pulykamellett ledaráljuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A félig főtt húshoz hozzáadhatjuk a krumplit és a zöldfőzeléket és így...
Elolvasom a teljes receptet >>

Marhahúspüré
8 hónapos kortól
Elkészítés módja
A folyóvízben megmosott húst annyi vízbe tesszük, hogy ússzon a vízben. Enyhén sózzuk, majd puhára főzzük. Kétszer is átdaráljuk, mielőtt...
Elolvasom a teljes receptet >>

Tonhal püré
10 hónapos kortól
Elkészítés módja
A főzelékkel együtt megfőzzük az apró kockára vágott halat, majd szitán áttörjük és összeturmixoljuk. Egy kis margarint adhatunk hozzá, hogy...
Elolvasom a teljes receptet >>

Májpüré
8 hónapos kortól
Elkészítés módja
A megmosott májat a főzeléknövényekkel együtt főzzük, és velük együtt át is törhetjük a szitán. A csecsemőnek először csak fél...
Elolvasom a teljes receptet >>

Reszelt sajt főzelékkel
9 hónapos kortól
Elkészítés módja
Trappista, óvári és ementáli sajt a legalkalmasabb. A sajtot lereszeljük, majd a kész forró főzelékhez adjuk.
A fehérje tartalma nagyobb, mint...
Elolvasom a teljes receptet >>

Tojássárgája
9 hónapos kortól
Elkészítés módja
Csak friss, és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel...
Elolvasom a teljes receptet >>

Húshasé
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
A lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a darált, főtt húst, az egész tojással elkevert...
Elolvasom a teljes receptet >>

Csirkemájpuding
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
A lisztet a margarinon habzásig hevítjük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Beletesszük az elkapart csirkemájat, tojássárgáját, majd...
Elolvasom a teljes receptet >>

Zöldséges húsgolyók
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apróra reszeljük, hozzákeverjük a darált húst, fűszerezzük és hozzákeverjük a tojást. Vizes kézzel gombócokat formázunk...
Elolvasom a teljes receptet >>

Egybensült vagdalt
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
A darált sertéshúst, a vízbe beáztatott zsemlét, a tojást, a sót, a zúzott fokhagymát és a kevés olajon megpárolt, apróra...
Elolvasom a teljes receptet >>

Pulykaburger
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk. Kis lepényeket formázunk belőle, serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. De süthetjük grillen is.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A zabbal...
Elolvasom a teljes receptet >>

Pulykahúspüré
7 hónapos kortól
Elkészítés módja
Erre a célra a pulyka mellét használjuk fel. A húst szálaira merőlegesen 2 ujjnyi vastagságúra szeleteljük, és húskalapáccsal enyhén kiverjük....
Elolvasom a teljes receptet >>