Levesek

Hideg túrós körteleves
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
A megtisztított, magházától megfosztott, érett körtét vízzel felhígított tejjel, tehéntúróval összeturmixoljuk, citromlével ízesítjük. Lehűtve tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Kalciumban, fehérjében igen gazdag étel...
Elolvasom a teljes receptet >>

Brokkolileves
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
Az alaposan megmosott brokkolit sóval, őrölt köménnyel ízesített vízben megfőzzük. A lisztet elkeverjük a tejjel, ezzel habarjuk be a levest....
Elolvasom a teljes receptet >>

Paradicsomleves
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
Az olajon átfuttatjuk a lisztet, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük hideg vízzel (kb. 200 ml). Beletesszük a megtisztított, egészben hagyott...
Elolvasom a teljes receptet >>

Zöldségpüré-leves
8 hónapos kortól
Elkészítés módja
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, apróra felszeleteljük. Átfuttatjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és megsózzuk. Mikor puhára főttek...
Elolvasom a teljes receptet >>

Sárgarépás burgonyapüré-leves
6 hónapos kortól
Elkészítés módja
A burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb. 200-300 ml vízben főzni. Enyhén sózhatjuk. Mikor...
Elolvasom a teljes receptet >>

Cseresznyeleves
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
Egy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt...
Elolvasom a teljes receptet >>

Frankfurti leves
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, sós, őrölt köménnyel, kevés borssal ízesített vízben majdnem puhára főzzük.
A virslit karikákra vágjuk, majd kevés...
Elolvasom a teljes receptet >>

Bogyóleves
12 hónapos kortól
Elkészítés módja
Az olajat egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett világosbarnára pirítjuk. Egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd...
Elolvasom a teljes receptet >>

Hideg túrós almaleves
18 hónapos kortól
Elkészítés módja
A fahéjat és a szegfűszeget kb. 150 ml vízben felforraljuk, majd leszűrjük. A szűrletet a tejhez öntjük. Az alma felét...
Elolvasom a teljes receptet >>