
Meggymártás
Kategória: Mártások
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 200 g meggy 15 g liszt 30 ml joghurt 10 g cukor citromlé, citromhéj, fahéj
Elkészítés módja
Kb. 200 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük az egész fahéjat, a citrom alaposan megmosott, vékonyan levágott héját. Ezt fedővel lefedve kb. 10 percig forraljuk, ezután kiszedjük belőle a fűszereket. Beletesszük a magozott, felezett meggyet, főzzük néhány percig. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, kanalanként a forró mártásalapból adunk hozzá egy kicsit, majd az egészet összekeverjük. Jól kiforraljuk. A végén kevés cukorral és citromlével ízesíthetjük. Turmixolhatjuk is, de „darabosan” is finom.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Az egész család számára finom étel pl. főtt hús és pirított dara mellé. Idény szerint friss, fagyasztott vagy befőtt meggyből is készíthetjük. A friss citromlevet a végén, főzés után érdemes hozzáadni, így jobban megőrzi C-vitamin-tartalmát.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 209 kcal
Fehérje: 3,5 g
Zsír: 1,3 g
Szénhidrát: 43,6 g
További receptek a kategoriában
- Terhesség
- 0-3 év
- 3-6 év
- Hivatalos
Terhesség
Hivatalos ügyek
©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja