
Almamártás
Kategória: Mártások
12 hónapos kortól
Hozzávalók: Hozzávalók 1 fő részére 150 g alma 5 g liszt 30 ml tejföl 20 g cukor fahéj, szegfűszeg, citromhéj, citromlé
Elkészítés módja
Kb. 150-200 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük a fahéjat, a cukrot, a citrom megtisztított, vékonyra vágott héját, pár darab szegfűszeget. Fedő alatt kb. 10 percig hagyjuk forrni. Közben meghámozzuk és apróra vágjuk az almát. Kiszedjük a fűszereket a vízből, beletesszük az almát és puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, a mártás levéből keveset hozzámerve összemelegítjük, majd a tejfölt az almás léhez öntjük. Alaposan összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. 5-10 percig forraljuk, amíg besűrűsödik, utóízesítjük citromlével. Az almadarabok maradhatnak egészben, de a kész mártást le is turmixolhatjuk.
DIETETIKUS VéLEMéNYE
Ezt a mártást felhasználhatjuk édességekhez, pl. piskótához, de akár főtt húshoz és pirított darához is. Ha turmixoljuk, nem muszáj az almát teljesen puhára főzni, ha kevesebb ideig van hőhatásnak kitéve, kevésbé csökken C-vitamin-tartalma. Növelhetjük az étel C-vitamin-tartalmát azzal is, ha frissen facsart citromlevet adunk hozzá, és csak akkor, amikor már nem forró a mártás.
TáPANYAGTARTALOM
Energia: 197 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 0,6 g
Szénhidrát: 32 g
További receptek a kategoriában
- Terhesség
- 0-3 év
- 3-6 év
- Hivatalos
Terhesség
Hivatalos ügyek
©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja