Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

recept

Frankfurti leves

Kategória: Levesek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 500 g kelkáposzta 250 g virsli 10 ml olaj 250 ml tejföl 30 g liszt pirospaprika só őrölt kömény bors

Elkészítés módja

A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, sós, őrölt köménnyel, kevés borssal ízesített vízben majdnem puhára főzzük.

A virslit karikákra vágjuk, majd kevés olajon enyhén átpirítjuk. A virsli alól kiszedett olajban elkeverjük a fűszerpaprikát, majd ezt a tejfölhöz keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. A káposzta forró levéből 1-2 merőkanálnyit folytonos keverés mellett a tejfölhöz adunk, majd az egészet a levesbe öntjük (ha közvetlenül a levesbe keverjük a tejfölt, csomós lehet). átforraljuk, ha szükséges, utóízesítjük.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A frankfurti leves kedvelt leves a téli időszakban. Hagyományosan rántással készül, de a habarás sokkal kímélőbb eljárás, hiszen nem pirítjuk a felhevített olajon a lisztet, paprikát. Ezzel könnyebben emészthetővé válik az étel. Puffadásra hajlamos személyeknél panaszt okozhat a kelkáposzta, ezt a lehetőséget ki lehet küszöbölni, ha a felaprított káposztát pár percig hideg vízben áztatjuk. Ezután enyhén sós, hideg vízben, fedő nélkül főzzük félpuhára, ezt a főzővizet elöntjük, majd egy új vízben folytatjuk a leveskészítést. Borssal, köménnyel ekkor ízesítsük a káposztát.


©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja