Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szakértőink

Szakértő kereső

Foglalkozás szerint Név szerint

Sashalmi Ágnes - Tanító, fejlesztő pedagógus, Neurofeedback terapeuta

szakértő fényképe Sashalmi Ágnes vagyok.
Tanító, fejlesztő pedagógus, terapeuta, Neurofeedback tréner ... édesanya.
Saját gyermekeim segítése során találtam rá a neurofeedback terápiára.
2007 óta dolgozom ezzel a módszerrel egyéni fejlesztőként.

Kérdéseket elsősorban tanulási nehézség, figyelemzavar, szorongás, hiperaktivitás, viselkedési zavar és memóriafejlesztés témakörében várom.

Weboldal: http://www.neurofeedback-terapia.hu/

Cikkeim

Miről árulkodnak a gyerekrajzok?

Egyik barátnőm, akit munkája kéthavonta külföldre szólít, s ez idő alatt baby sitter vigyáz a gyermekeire, hazaérve a beszámolók mellett rajzoltatja is a gyerekeket.

Szerző: Sashalmi Ágnes | 2012-05-29

tovább a cikkre

Kérdések, válaszok

1. kérdés

egerke2222
13:37:09
2012-08-29
Kedves Szakértő!!
Kérdésem az 5 éves fiammal kapcsolatos.( Normál szülés 9/10 es apgar 41.hétre, normál mozgásfejlődés 5 hósan forgott, 8hó=mászott felült, 14 hó járt 15 hó lépcsőzött fel le egyedül) Későn indult meg a beszéde,(2.5 évesen kezdett szavakat mondani).Magához képest fejlődik a beszédje de még mindig el van maradva a társaitól. 10-12 hibás hangja is van, de a fő baj hogy nyelvtanilag még mindig nagyon helytelen mondatokat alkot, ragokat képzőket rosszul használ, lehagyja stb. Szókincse is elég szűk.Mondatai töredezettek.
Összefüggő rövid mesét, vagy történetet (mi történt vele hol járt stb.) nem igazán tud más számára is érthetően előadni.
Jártunk nevelési tanácsadóban az ottani feladatokon jól teljesített (építőzés, labdázás,színek formák kisebb nagyobb fogalmak stb), pszichológus is látta nevelési tanácsokat adott, dehát nem igazán a nevelése a problémám. Az óvónők is csak azt látják hogy "más" mint azt egykorúak de értékelésük szerint és szerintem is nincs szó autizmusról vagy egyéb ilyen súlyosabb dologról mert szociálisan abszolút érett vannak barátai, szemkontaktust, testkontaktust tart és szereti is. Jártunk a Vadaskert alapítványnál ahol kizárták az autizmust és a magatartászavart is (adhd) ezt a diagnózist kaptuk hogy a nyelv nem meghatározott fejlődési zavara.
Logopédus van az oviban ő foglalkozott vele az évben heti 1szer de igazából én javulást nem látok.
A logopédussal abban maradtunk hogy ez év szeptembertől heti 2szer fog foglalkozni vele, de nem értem hogy a 10 hibás hang kijavítása az a fentebb vázolt bajunkat hogyan oldja meg? Kérdésem lényege az lenne van e erre logopédiai technika, vagy ezzel a témakörrel valaki máshoz forduljunk? Illetve ha máshoz kell fordulni, hallottam már olyasmit hogy gyógypedagógus illetve fejlesztő pedagógushoz vigyem, de nem lesz ez már késő? A fejlesztő pedagógus mit tud csinálni a fiammal már 5 évesen, nem vagyunk elkésve? A fejlesztő pedagógus nem a mozgásban elmaradott gyerekeket segíti? Jártunk egy évig tsmt tornára de igazából a nagymozgásaival nincs semmi baj ezenkívül nem láttam fejlődést a problémánk tekintetében.
Milyen technikákat alkalmaz egy fejlesztő pedagógus vagy gyógypedagógus egy ekkora gyermeknél? Mire lehet számítani? Tornára?
Köszönöm segítségét!
Anna
szakértő fényképe

Sashalmi Ágnes

Tanító, fejlesztő pedagógus, Neurofeedback terapeuta

1970-01-01 01:00:00

 

2. kérdés

SzKriszti
13:20:33
2012-06-26
Tisztelt Sashalmi Ágnes!

Tisztelt Doktornő!

Kislányunk 7 hónapos. Pár napja vettük észre, hogy talán furcsának mondható megnyilvánulásai vannak a kislányunknak. Azért is tűnik ez ijesztőnek, mert egy vidám, mindig csak mosolygós babáról van szó. (Kivétel, ha jön a foga vagy front miatt sír. Inkább üvölt!) A jobb fülét és mögötte a haját, mintha húzkodná. Nem tudom, hogy mi is lenne a megfelelő megfogalmazás erre a tevékenységére. Nem tépi ki a haját, csak olyan jó erőteljes marokfogással meghúzza, és ugyanígy van ez a fülecskéjénél.
Mekkora az esélye annak, hogy amennyiben "akadnak"párkapcsolati problémái az embernek, ez ilyen formán jelentkezik a kicsinél?!? ...Főleg, ha netán már magzati korban is érezhette a harmónia hiányát.

Köszönöm mielőbbi válaszát.
Tisztelettel!
szakértő fényképe

Sashalmi Ágnes

Tanító, fejlesztő pedagógus, Neurofeedback terapeuta

1970-01-01 01:00:00

 

3. kérdés

Forgácsné
14:18:51
2012-05-30
Kedves Sashalmi Ágnes !
Számomra igen nagy problémával fordulok önhöz.
Kisfiam 7 éves tavaly szeptember óta (mióta iskolába került) folyamatosan rágja a körmeit. Már mindent kipróbáltunk: ecsetelő stb de sajnos semmi nem vált be. Kisfiam elég érzékeny minden kis apróságon elsírja magát. Szeretnék tanácsot kérni öntől mi lehet a megoldás?
szakértő fényképe

Sashalmi Ágnes

Tanító, fejlesztő pedagógus, Neurofeedback terapeuta

1970-01-01 01:00:00

 

4. kérdés

Ildikó
13:36:42
2012-05-30
Kedves Ágnes!
Egy olyan problémával fordulok önhöz, ami immár 2 hónapja foglalkoztat.
Kislányomat 2 éves koráig szoptattam. Miután megtörtén az elválasztás, kb. onnantól kezdve (2 hónapja) kislányom rágja a körmét. Ez a szokása nem állandó, de minden nap előfordul párszor. A körmeit azért tudom vágni, esetleg kettőt kell csak kihagynom.
A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam-e (bár ha rászólok, annál inkább csinálja), vagy ezt a pótcselekvést idővel elnövi? Valamint, ha leszoktatásra van szükség, akkor hogyan tegyem?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Ildikó
szakértő fényképe

Sashalmi Ágnes

Tanító, fejlesztő pedagógus, Neurofeedback terapeuta

1970-01-01 01:00:00

 

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja