Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szakértőink

Szakértő kereső

Foglalkozás szerint Név szerint

Kovács Judit - Dietetikus

szakértő fényképe 2008-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakán. Elvégeztem az IWI Rekreációs sportoktató (OKJ) képzését, mivel hiszek abban, hogy a sport és a táplálkozás elválaszthatatlan egységet kell, hogy alkosson.

Dolgoztam 4 évig a Heim Pál Gyermekkórházban, ahol létrehoztam egy klubfoglalkozást túlsúllyal küzdő gyerekek és szüleiknek Siker klub néven. Utána egy felnőtt diabetológián foglalkoztam cukorbetegekkel.

Számos helyen jelentek meg írásaim, és működtem közre szakértőként az elmúlt években. Jelenleg egy informatikai cégnél dolgozom, ahol informatikusokkal olyan programokon, applikációkon, honlapokon dolgozunk, amikkel segíthetjük az emberek egészségének megőrzését, vagyis a prevenciót. Kattints rá: www.preventissimo.hu!

2015. május végén végeztem szakácsként. Jelenleg kéthavonta tartok főzésoktatásokat. Infó: https://www.facebook.com/fogyniakarok

Gyermek és felnőtt táborokat, oktatásokat szervezek, tanácsadást tartok, amire szeretettel várom az érdeklődőket.
Imádom a munkám. Számomra ez hivatás!

A főbb területeim:
- diabetes (cukorbetegség),
- hiperinzulinémia,
- Policisztás Ovárium Szindróma (PCOS),
- meddőség,
- elhízás,
- gyermekek táplálkozása,
- egészséges étrend,
- anorexia nervosa,
- soványság.

E-mail: judit.kovacs@youdiet.hu

Weboldal: http://www.youdiet.hu

Weboldal:: http://www.preventissimo.hu/

Facebook:: https://www.facebook.com/fogyniakarok

Cikkeim

3 téli superfood gyerekeknek! Ezeket add neki minél többször, hogy elkerülje a betegség - Dietetikus tanácsai

A „szuperélelmiszer”, divatosabb nevén „superfood” olyan egészséges élelmiszert takar, amely 100%-ban természetes összetevőjű, és a szervezetre különösen jótékony hatással bír. Cikkünkben három superfood-ot is ajánlunk, amit egész évben, de különösen télen érdemes adni a kisgyerekeknek.

Szerző: Kovács Judit | 2017-01-10

tovább a cikkre

Kókuszzsír, kókuszolaj babáknak, gyerekeknek - Miben más, mint a hagyományos zsírok és olajok? A dietetikus ajánlása

A jófajta zsíroknak fontos szerepe van az agy egészséges működésében, emiatt sem mindegy, hogy milyen zsírt adunk babáknak, gyerekeknek, abban a korban, amikor az idegrendszerük folyamatos fejlődésben van. A kókuszzsírról ódákat zengenek, de mitől olyan nagyszerű a kókuszzsír? Utánajártunk.

Szerző: Kovács Judit | 2016-02-01

tovább a cikkre

Vörös húsok, kolbászok fogyasztása - Tényleg rákkeltőek? Most akkor adhatjuk a gyereknek vagy sem? A dietetikus válaszol

Lehet-e kolbászt és húst enni, vagy sem? Mennyiben rákkeltő a hús? Mennyi vörös húst szabad adni babáknak, kisgyerekeknek és felnőtteknek? Összeállításunkban a WHO hétfőn közzétett tanulmányára reagálnak dietetikusok, élelmiszeripari szakemberek, szakmai szervezetek, hatóságok, és a Szülők Lapja dietetikusa is megszólal.

Szerző: | 2015-10-29

tovább a cikkre

Kérdések, válaszok

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja