Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

5 egyszerű kézműves ötlet Halloweenre

A töklámpás, a denevér, a szellem, vagy akár a pók is, házilag is elkészíthető. A gyerekek pedig nagyon szeretik az ügyeskedéssel töltött napokat, délutánokat, ülj le velük és alkossatok Halloweenre!

Szerző: Szülők Lapja | 2012-10-19.


Készüljetek együtt a gyerekekkel Halloweenre, most 5 ötletet is mutatunk, melyeket a leghétköznapibb tárgyakból tudtok elkészíteni.

1. Termésekből szellem, denevér és egyéb figurák

5 egyszerű kézműves ötlet Halloweenre

Kartonpapírra rajzoljunk tök-, szellem- vagy denevér-formákat. Vágjuk ki, kenjük be ragasztóval, majd rakjuk tele a formát termésekkel! Sárgaborsóból töklámpás, fehérbabból szellem, fekete babszemekből pedig denevér készülhet. Az arcokat más színű termések felhasználásával tudjuk kirakni.

2. Papírtányérból denevér

5 egyszerű kézműves ötlet Halloweenre


Sok-sok fekete festékre lesz szükség, hogy denevéreket készíthesünk a tányérból. A tányér teljes felületét feketítsük be, majd fehér papírból ragasszunk fogakat, szemeket, alakítsuk ki az arcát. Másik tányérból kell kivágni két darabot szárnynak, majd felragasztani az arc köré. (A fülekről se feledkezzünk meg!)

3. Tojástartóból színes pók

5 egyszerű kézműves ötlet Halloweenre


Vágjuk ki a tojástartó egy-egy mélyedését, majd fessük színesre. Zseníliából hajtogassunk lábakat, papírból (vagy készen kapható műanyagból) ragasszunk szemeket és már készen is van a pókunk.

4. Papírzacskóból tökfej

5 egyszerű kézműves ötlet Halloweenre


Tömjünk ki egy zacskót jó dundira, ezután kössük el a tetejét (lehetőleg zöld szalaggal). Az alsó, gömbölyű részét fessük be narancssárgára, feketével rajzoljunk arcot!

5. Kéznyomdával pók

5 egyszerű kézműves ötlet Halloweenre


Fessük be gyermekünk mindkét tenyerét, lehetőleg fekete festékkel. Jó erősen nyomjuk rá egy papírra előbb az egyik kezét, majd szorosan hozzáillesztve a másik kezét is. Száradás után egyben vágjuk ki a két kezet, ragasszunk rá szemeket és el is készült a pókunk!


vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza