Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Farsangi jelmezötlet – Cica jelmez

Állatos farsangi jelmezötletet ajánlunk elsősorban kisebb (bölcsis és ovis) gyermekeknek. A CICA JELMEZ akár otthon is könnyen elkészíthető (csak kézi varrást és ragasztást igényel). A kényelmes jelmezben a Farsangon nagyokat lehet majd játszani! Mutatjuk a kislányos és kisfiús változat elkészítését lépésről-lépésre.

Szerző: Kovács Helén | 2015-02-06.


A CICA JELMEZ kislányoknak és kisfiúknak egyaránt alkalmas farsangi jelmezötlet - nagyon kreatív, látványos és a kicsik számára egy csöppet sem ijesztő, sőt!
A kisgyermekek különösen vonzódnak a puha, szőrös kisállatokhoz. Az én kicsi fiam, amikor meglát egy kis házi állatot, kacag-visít, és azt sem tudja, merre induljon örömében - természetesen a hangerő, amivel ilyenkor képes örülni, a kis puha szőrcsomókat, inkább elijeszti…


A cica jelmezhez szerencsére túl sok hozzávaló nem kell

Farsangi jelmezötlet – Cica jelmez* ha kisfiúnak készíted elegendő hozzá:
- erős drót
- boa (a hobby boltból)
- ragasztó pisztoly
- hajráf
- fekete filc
- 3 cm vastag gumi
- egy kis fekete selyem
- tű
- cérna
- harisnyanadrág
- body
* ha kislánynak készül, akkor még kiegészítjük
- tüllel
- selyem szalaggal, amiből tütüt készítünk1. Lépés  - Cicafülek
Farsangi jelmezötlet – Cica jelmezElőbb készítsük el a cicafüleket. Fekete filcből és selyemből vágjuk ki a füleket. A selyem fülek kicsit kisebbek legyenek. Ezt kézzel varjuk a fekete filc közepére, majd a fekete boát varrjuk a körbe a képen látható módon. Ettől szőrös hatása lesz a füleknek.
Végül a füleket ragasszuk fel a hajráfra.


2. Lépés - Cicafarok (a fiús anyukák ezután be is fejezték)
Farsangi jelmezötlet – Cica jelmez
Ha van otthon drótvállfátok, akkor be kell áldozni, és abból elkészíteni a cica farkincáját. Ha nincs, akkor venni kell. A meghajlított drótot ragasztópisztollyal ragasztózzuk be, és közben tekerjük fel rá a boát. A farkinca végéhez egy gumi övet készítünk.

Ezennel a kisfiúk készen is vannak! Csak harisnyát és a body-t kell felhúzni. De mi van ha kislánynak készül a cica jelmez?

3. Lépés - Tütü a kislányoknak
Farsangi jelmezötlet – Cica jelmez

Akkor hátra van még a tütü elkészítése. Ha tudod milyen hosszú szoknyácskát szeretnél, akkor a hossz kétszeresét vágd le a tülből. Majd hajtsd kettébe, és a képen látható módon a tüllanyag két szárát húzzuk át a szalagon - így varrás nélkül is elkészíthető a szoknya. A derék részhez alkalmas a gumi vagy a selyemszalag.
Farsangi jelmezötlet – Cica jelmezJól húzzuk meg, nehogy kilazuljon.

Farsangi jelmezötlet – Cica jelmez
Mindaddig folytassuk ezt, amíg körbe nem érünk a derékrészen. Végül a szalag két végét kössük össze.4. Lépés - Mandzsetta a kislányoknak
Farsangi jelmezötlet – Cica jelmez
Legvégül a body mandzsetta részére is varrhatunk boát, hogy teljes legyen az összhatás.
Szerző: Kovács Helén gyerekszoba designer a doityourselfdivas.com nyomán
Fotó: doityourselfdivas.com
 

vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza