Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Március 15-i programok 2018: 33 szuper program a hosszú hétvégére, ahova elviheted a gyermeked is!

2018-ban csütörtöki napra esik március 15-e, ezért hosszú hétvégének örülhetünk. Használjuk ki, kapcsolódjunk ki az ünnephez kötődő programokon vagy egy közeli kiránduláson! Összeválogattunk néhány budapesti és vidéki március 15-i programot.

Szerző: Szülők Lapja | 2018-03-13.


2018-ban csütörtöki napra esik március 15-e, ezért hosszú hétvégének örülhetünk. Használjuk ki, kapcsolódjunk ki az ünnephez kötődő programokon vagy egy közeli kiránduláson! Összeválogattunk néhány budapesti és vidéki március 15-i programot.


 

1-22 Ünnepi múzeumlátogatás - a nemzeti ünnepen ingyenes!


A kulturális miniszter engedélyével rendelkező muzeális intézmények a nemzeti ünnepeken, így március 15-én is ingyen látogathatók - az ingyenesség általában az állandó kiállításokra, valamint az ünnepi programokra vonatkozik.

Most ezekből sorolunk fel 22-őt, de érdemes a lakóhelyed környékén is megérdeklődni, hogy adott múzeumra érvényes-e ez a rendelet. A legegyszerűbb a múzeum honlapján körülnézni, a Jegyárak, információk menüpontnál szokták megadni ezt az információt.

12 ingyenes budapesti múzeum március 15-én - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Természettudományi Múzeum
- Szentendrei Skanzen
- Iparművészeti Múzeum
- Magyar Nemzeti Múzeum
- Aquincumi Múzeum és Fürdőmúzeum
- Földalatti Vasút Múzeum
- Terror Háza
- Petőfi Irodalmi Múzeum
- Néprajzi Múzeum
- Magyar Földrajzi Múzeum
- Tűzoltó Múzeum
- Hadtörténeti Intézet és Múzeum

10 ingyenes vidéki múzeum március 15-én - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Kohászati Múzeum (Miskolc)
- Balatoni Múzeum (Keszthely)
- Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum (Hatvan)
- Savaria Múzeum (Szombathely)
- Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém)
- Janus Pannonius Múzeum (Pécs)
- Móra Ferenc Múzeum (Szeged)
- Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár)
- Tornyai János Múzeum (Hódmezővásárhely)
- Jósa András Múzeum (Nyíregyháza)

Program: Ünnepi múzeumlátogatás
Helyszín: Budapest és vidék
Időpont: 2018.03.15.
Bővebb információ »

 

Budapesti március 15-i programok

 

23. Országház-látogatás


Idén  március 15-én az Országház-látogatás szünetel, a látogatóközpont zárva tart, de március 16-án, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából nyílt nap lesz a Parlamentben -  tájékoztatott a honlapján az Országgyűlés. Az érdeklődők március 16-án 10:00 és 17:00 óra között ingyen nézhetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát; az épület az Alkotmány utca felől közelíthető meg.

A megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a látogatóközpontból 8:00 és 16:00 óra között. Az Országgyűlési Múzeum "A magyar törvényhozás ezer éve" című kiállítása is várja az érdeklődőket 9:00-től 16:00 óráig. A nemzeti ünnep alkalmából március 16-án újra megnyílnak az Országház egykori szellőző alagútjában található kiállítások is.

Program: Országház-látogatás
Helyszín: Budapest, V. kerület,  Kossuth tér
Időpont: 2018.03.16., 08:00-17:00
Bővebb információ »
 

24. Ingyenes családi programok a Budai Várban


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján a budai Várban is számos rendezvénnyel várják egész nap az ünneplőket, családokat. Itt is jellemzően 9 órakor kezdődnek a programok. A Dísz téren 9:00 órától 18:00 óráig magyar termelők és vendéglátósok várják a hazai finomságok vásárával az érdeklődőket.

Ugyanitt lesz térzene is: fellép a Budapest Helyőrség Zenekara, a Készenléti Rendőrség Zenekara, valamint a Pénzügyőr Zenekar is. A Szentháromság téren 10 órától koncertek és gyermekprogramok lesznek. A Táncsics börtönben pedig különböző vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon lehet részt venni.

Program: Ingyenes családi programok a Budai Várban
Helyszín: Budai Vár, Budapest
Időpont: 2018.03.15., 9:00-18:00
Bővebb információ »
 

25. Március 15. a Várkert Bazárban


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján a budai Várban is számos rendezvénnyel várják egész nap az ünneplőket, családokat. Itt is jellemzően 9:00 órakor kezdődnek a programok. Egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket: gyermekkoncertek, kézműves műhely (katonakészítés, huszárcsákó készítés, párta készítés, gyöngyfűzés, tradicionális nemez készítés és mintázás), családi örömzene és örömtánc.

Program: Március 15. a Várkert Bazárban
Helyszín: Budai Vár, Budapest
Időpont: 2018.03.15., 9:00-18:00
Bővebb információ »

 

26. Petőfi Irodalmi Múzeum ünnepnapi programjai


A Petőfi Irodalmi Múzeum március 15-én 10:00-től 18:00 óráig várja látogatóit. Kipróbálhatják Landerer és Heckenast nyomdagépét, saját kézzel nyomtathatják ki a 12 pontot. Kislányoknak nemzeti szalagos, ünnepi hajfonat készítése, feladatlapos játékok Petőfi Sándor életéről, kézműves-foglalkozások és persze tárlatvezetések csábítanak.

Program: Petőfi Irodalmi Múzeum ünnepnapi programjai
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest
Időpont: 2018.03.15., 10:00-15:00
Bővebb információ »
 

27. Ünnepi program a Fonóban


Gyerektáncház és koncert 16:00-tól: Kobzos gyerektáncház. Hangszerbemutatóval, énektanítással és mesével egybekötött játékos moldvai csángó táncház. 16.00-18.30-ig pedig kézműves foglalkozások gyermekeknek. 14 év alattiak számára a belépés ingyenes! 14 év felettieknek 1000,-Ft.

Program: Ünnepi program a Fonóban
Helyszín: Fonó Budai Zeneház
Időpont: 2018.03.15., 16:00
Bővebb információ »


28. Újbuda ünnepel

Újbuda Önkormányzata egész napos programsorozattal, színpadi programokkal emlékezik meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulójáról. Koncertek, táncház, népzenei előadások, huszárpróbák, kézműves foglalkozások, kokárdák, huszárbajusz és -csákó készítése, hagyományőrző fajátékok várják az érdeklődőket.

Program: Újbuda ünnepel
Helyszín: Budapest, Vasúttörténeti Park
Időpont: 2018.03.15.10:00-16:00
Bővebb információ »


Vidéki március 15-i programok
29. Huszáros hosszú hétvége a Skanzenben - Szentendre


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A huszártáborban a Hagyaték Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést. Megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de lesz terepasztal hadművelet ólomkatonákkal és újoncozás - tréfás verbuválás huszártiszttel, zenekarral. Szólnak a katonabúcsúztató dalok és ropják a verbunkost.

A huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó, a fakard készítés, és mindenki megvarrhatja itt saját kokárdáját és zászlóját is. Gyöngyös pártával és paszománnyal a reformkori divat kerül megidézésre. A Magyar Bajusz Társaság bajusztörténettel, hagyományos beretválással és bajuszpödrés bemutatóval készül az ünnepre. Akit pedig a reformkori gasztronómia érdekel, kipróbálhatja a márczafánkot, de kóstolhat mézeshuszárt és tükrös szívet is. Március 15-én a belépés ingyenes!

Program: Huszáros hosszú hétvége a Skanzenben
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Időpont: 2018.03.15-18., 09:00-17:00
Bővebb információ »

 

30. Márciusi ifjak - családi nap


A Balatoni Múzeum családi napra várja az érdeklődőket 2018. március 15-én délelőtt 10 órától. Készíthetnek kokárdát, pártát, kardot, huszárcsákót. Kézbe vehetik Kossuth pisztolyát, és más huszárfegyvereket, hogy átérezzék, milyen honvédnek lenni. Bepillantást nyerhetnek a korabeli újságokba, dokumentumokba.

Program: Márciusi ifjak - családi nap
Helyszín: Balatoni Múzeum, Keszthely
Időpont: 2018.03.15., 10:00
Bővebb információ »


31. Március 15-i programok a pákozdi Katonai Emlékparkban


Március 10-én immáron a 9. évadnyitó ünnepséget tartották a pákozdi Katonai Emlékparkban. A megnyitót követő héten Márciusi Ifjak címmel programsorozat várja a kicsiket-nagyokat. A hadtörténeti bemutatók mellett a kisebbek apródképzőn, a nagyobbak hasapródképzőn vehetnek részt. Március 15-én mindezeket kiegészíti koncert és ólomkatona-öntés. Az eseményeken karszalag (belépő) megvásárlásával lehet részt venni, 3 éves kor alatt ingyenes.   

Program: Március 15-i programok a pákozdi Katonai Emlékparkban
Helyszín: Katonai Emlékpark, Pákozd
Időpont: 2018.03.15.
Bővebb információ »
 

32. Március idusa a Szigetvári Várban


Az érdeklődőket tárlatvezetéssel, Zrínyi korabeli viselet és-fegyverbemutatóval, a gyereket kézműves foglakozással és népi játékokkal várják. A belépés a nemzeti ünnep alkalmából ingyenes!

Program: Március idusa a Szigetvári Várban
Helyszín: Szigetvári Vár, Szigetvár, Vár u. 9.
Időpont: 2018.03.15.
Bővebb információ »
 

33. Március 15. - A forradalom színei - Székesfehérvár

Huszártábor készül a Palotavárosban: Öltözet- és szerszámbemutató, lópatkolás, lovas bemutató, lovagoltatás és ágyúsimogató várja a gyerekeket. Kreatív foglalkoztatók, népi ügyességi játékok, kézműves műhelyek (gyékényparipa készítése, csuhédíszes kokárda, fakard, büröktrombita készítése), óriás társasjáték és ünnepi műsor a Városház téren, utcaszínházi előadás diákok, néptáncosok, kórusok, hagyományőrzők részvételével, korhű ágyúk és a tüzérségi felszerelés bemutatója lesz látható.

Program: Március 15. - A forradalom színei
Helyszín: Székesfehérvár, több helyszínen
Időpont: 2018.03.15. 09:00-18:00
Bővebb információ »

Forrás: MTI, rendezvények honlapjai
Fotó: Pixabay

vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza