Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Terhes kismama táplálkozása: Mit ehetsz és mit nem ehetsz, ha babát vársz? - Így óvd a baba egészségét már a pocakodban

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-04-28.


Az élelmiszer-biztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy 28 oldalas, ingyen letölthető, kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

A várandósság alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, amelyek akár a születendő gyermek egészségét is veszélyeztethetik. Épp ezért az élelmiszerlánc-biztonság területén, így a Nébih Ételt csak okosan! programjában is, a várandósok kiemelten jelentős célcsoportnak számítanak.

Ingyen letölthető kiadvány kismamáknak
A most elkészült 28 oldalas informatív tájékoztatóban a Nébih összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat, és bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta - akár rendkívül súlyos következményekkel járó - megbetegedések megelőzhetők.A tájékoztató azon felül, hogy infografikával kiegészítve bemutatja a várandósság alatt kerülendő vagy fokozott odafigyelést igénylő élelmiszereket, felhívja a figyelmet a kifejezetten jótékony hatású ételek fogyasztására is.Szó esik a kiadványban az olyan, élelmiszerekben található ártalmas mikrobákról,mint a:
- Campylobacter
- Salmonella
- Listeria
- Norovírus
- Toxoplasma

Az is kiderül, hogy a várandósság alatt kerülni kell például az alkohol és alkoholt tartalmazó élelmiszerek, a magas higanytartalmú halak, valamint a koffeint tartalmazó élelmiszerek fogyasztását. Várandósság alatt viszont több folsavat és jódot ajánlott fogyasztani.Mindemellett pedig a kiadványból megtudhatsz olyan egyszerű lépéseket is, melyek betartásával az élelmiszer-eredetű megbetegedések megelőzhetők.
A kismamáknak szóló kiadványt itt tudod letölteni »

Forrás, fotók: Nébih
Kezdőfotó: Freepik/prostooleh

 

vonal vonal vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermekprogramok

Dinók, játszóház, labirintus, aligátorok, rájasimogatás - Felejthetetlen gyereknapi élményekkel leptek meg húsz gyermeket

vissza vissza