Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Újraélesztés Nemzetközi Napja 2019: Tanuld meg a mentőktől az újraélesztést! + Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamok

Október 16. az Újraélesztés nemzetközi napja, ma nyílt kapukkal várnak a mentőállomások, hogy segítsenek elsajátítani az újraélesztést. De ha most nem érsz rá, részt vehetsz a Hősképző tanfolyamon vagy a Gyermekmentők ingyenes tanfolyamán is.

Szerző: Szülők Lapja | 2019-10-16.


Október 16. az Újraélesztés nemzetközi napja, ez alkalomból az ország számos pontján nyílt kapukkal várnak a mentőállomások, hogy segítsenek elsajátítani az újraélesztést.

Újraélesztéssel az ember tényleg megmentheti mások életét, ám ehhez ismerni kell az újraélesztés pontos menetét is. Ebben segítenek az Országos Mentőszolgálat szakemberei, akik a mai napon nyílt kapukkal várják az érdeklődőket, hogy megtanítsák nekik, mihez kezdjenek vészhelyzetben.
 

Újraélesztés nemzetközi napja - Október 16-án nyitott kapuk 136 mentőállomáson


Nyitott mentőállomások október 16-án
Mint a hivatalos weboldalukon hangsúlyozták, újraélesztés esetén a túlélési esélyeket a gyorsan megkezdett mellkasi nyomások szakszerűsége határozza meg. A tudás könnyen megszerezhető, a legrosszabb pedig, ha nem teszünk semmit.Ez utóbbi elkerülésére október 16-án 136 budapesti és vidéki mentőállomáson sajátíthatja el mindenki, miként kell egy beteget újraéleszteni. A nyitott mentőállomások listáját itt találod »
 

Ingyenes Hősképző tanfolyam az OMSZ szervezésében minden hónapban


Ingyenes Hősképző tanfolyam a mentőállomásokon minden hónapban
Ha esetleg a mai napon nem érsz rá, akkor is várnak a Hősképzésükön, melyet 2018 januárjától indítottak el. Ennek lényege, hogy az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain.

Mint írják, a Szív City rendszeréhez csatlakozó önkéntesek és a más tanfolyamokon korábban kiképzett laikusok számára is jó lehetőség a Hősképző rendszer, hiszen a megszerzett tudást rendszeres gyakorlással ébren tartva várható el a legmegfelelőbb segítségnyújtás egy valódi vészhelyzetben.

A Hősképző tanfolyamra minden hónap utolsó hétfőjén 15:00 és 17:00 óra között várják az érdeklődőket a megyeszékhelyi mentőállomások szakemberei.
 

Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam a Gyermekmentőktől minden hónapban


Ingyen elsősegélynyújtó tanfolyam a Magyar Gyermekmentő Alapítványtól
A gyerekmentőktől - néhány órás ingyenes tanfolyamon - is elsajátíthatja bárki, hogy mitől óvja gyermekét, illetve mit tegyen, ha a kicsi vészhelyzetben van. Képzéseiken szakorvosok és szakápolók adják át többéves gyermekmentési tevékenységük során szerzett tapasztalataikat.Úgy vélik, megfelelő képzettséggel és odafigyeléssel a balesetek, betegségek 80%-a megelőzhető, ugyanakkor egy vészhelyzetben az első 10-15 perc általában a kritikus, és ilyenkor a beteg a laikus elsősegélynyújtó (szülő, ismerős, járókelő) kezében van, ezért fontos, hogy minél többen felkészültek legyenek az ilyen helyzetekre.

A tanfolyamok a következő témákat érintik:
Lázgörcs, fulladás, félrenyelés, mérgezés, allergia, ütőeres vérzés, magasból esés, égés, bölcsőhalál.  A résztvevők a gyakorlati rész során fantom babákon sajátítják el az újraélesztés lépéseit.
Tanfolyamaik Budapesten és vidéken is vannak, korábbi cikkünkből megtudhatod, hol kell rájuk regisztrálni, katt ide »

Ez is érdekelhet!
Újraélesztés menete csecsemőknél, kisgyermekeknél - Ezt kell tenni lépésről lépésre, mondja a mentőtiszt »


Forrás: mentok.hu
Fotó: Rawpixel
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

 

hirdetés

[x] hirdetés


OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja