Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Decemberi családi pótlék utalása 2020: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg

A Magyar Államkincstár közzétette, hogy mikor számíthatnak a családok az előrehozott családtámogatások utalására 2020 decemberében.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-12-16.

Ez a cikk 143 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Mint azt megszokhattuk, évente két alkalommal előrehozott időpontban történik a családtámogatások utalása. Ez a legfrissebb hírek szerint 2020-ban sem történik másképp.

Előrehozott utalás
Először augusztusban szokott kétszer érkezni a családi pótlék és a többi családtámogatás - ezzel az iskolakezdést kívánja segíteni a kormány. Második alkalommal pedig decemberben számíthatnak a családok előrehozott utalásra, a karácsonyi többletköltségek miatt.

2020 december elején már mindenki kézhez kaphatta a szokásos (novemberre járó) családtámogatási összeget, a hónap második felében pedig a decemberi családi pótlékot is megkapják az érintettek, ami ugye elméletileg csak január elején járna.

csp

Már decemberben megérkezik a januárban esedékes családi pótlék
Hogy 2019 decemberében pontosan mikor számíthatnak a családok a családtámogatásokra, kiderül a Magyar Államkincstár honlapjáról:

"Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Kormány döntése alapján – a családokra háruló év végi terhek csökkentése érdekében – a családtámogatási ellátások 2021. január hónapban esedékes összegének utalása előrehozott időpontban történik.

Az intézkedés következtében az ellátások bankszámlákon történő jóváírására 2021. január hónap helyett 2020. december 22-én, a postai úton történő kézbesítésre szintén 2020. december 22-étől kerül sor."


A második családi pótléknak bizonyára sokan örülnek, hiszen az ünnepek nagyobb anyagi terhet rónak a családokra, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez már az a családtámogatás, ami 2021. január elején járna - tehát jövőre először csak 2021 februárjában érkezik családi pótlék!

Forrás: Magyar Államkincstár
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hivatalos ügyek

"Az a célunk, hogy könnyebb legyen a családoknak" - Interjú Novák Katalinnal az Otthonteremtési programról

vissza vissza