Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Maruzsa Zoltán: Ne nyissanak ki a középiskolák január 11-én, továbbra is folytatódjon a digitális oktatás - Holnap dönt a kormány

A köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján az óvatosságra intett, ezért javasolja a digitális oktatás folytatását.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-01-07.

Ez a cikk 130 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Az operatív törzs 2021. január 7-i, csütörtöki sajtótájékoztatóját Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár kezdte.

Mint az államtitkár elmondta, a téli szünetben megtörtént az intézmények takarítása, fertőtlenítése, továbbá megszervezték az ingyenes tesztelést a pedagógusoknak még a téli szünet utáni visszatérés előtt. Több mint húszezer pedagógus és közoktatási intézményben dolgozó élt vele, szerencsére csak 1 százalék körüli volt az átfertőzöttség.Az óvodák és általános iskolák a tervek szerint kinyitottak 2021. január 4-én, az épületekben pedig most is biztosítottak a hőmérséklet-méréshez szükséges eszközök, továbbá az intézmények jövő héten megkapják a havi fertőtlenítő mennyiséget, ez is hozzájárul ahhoz, hogy a működtetésük biztonságos legyen.

Ami a középiskolákat illeti, Maruzsa Zoltán emlékeztetett, hogy november 11-től digitális munkarend lépett érvénybe, decemberben meghosszabbították, azóta pedig azt elemezték, hogy folytatni kell-e a digitális oktatást, vagy vissza lehet térni a jelenléti oktatásra. Bár a tanárok és a diákok véleménye is megoszlik, hangsúlyozta, hogy ez elsősorban járványügyi kérdés. Több szempontot is figyelembe vettek, egyebek közt az angliai helyzetet, ahol már a vírus mutációja terjed, és emiatt újabb szigorításokat vezettek be az országban.

Mindent egybevetve az államtitkár elmondta, az óvatosság mellett döntöttek: azt javasolják az országgyűlésnek, hogy a középiskolákban január 11-től folytatódjon a digitális munkarend, ne legyen jelenléti oktatás, ahogy az eredeti tervekben szerepelt. A kormány január 8-án, pénteken dönt a kérdésben.
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Divat

Így lehetsz stílusos akkor is, ha nem akarsz vagyonokat költeni a ruhatáradra - Itt az F&F 2021-es nyári kollekciója

vissza vissza