Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Ezért fontos, hogy időben felhasználd a SZÉP-kártyádon lévő összeget - Rosszul jársz, ha pénzt hagysz rajta

A SZÉP-kártyák alszámláin 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni, ezt követően a kártyatulajdonosnak 15 százalék adót kell fizetniük.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-10-11.

Ez a cikk 238 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


A SZÉP-kártyákat 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni - közölte a gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-vel.

Nagy Márton a közleményben hangsúlyozta, a SZÉP-kártya jelentős adókedvezményt biztosít a lakosság számára, hiszen ezáltal a kártyatulajdonosok 15 százalékkal több pénzt használhatnak fel vásárlásaik során.

Ha nem használod fel a SZÉP-kártyás pénzed időben, extra adót kell fizetned jövőre
A kormány a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megőrzése érdekében arról döntött, hogy ezen adókedvezmény érvényesítését időponthoz köti.Mint a Telex rámutat, a korábbi szabály az volt, hogy két évig lehetett pihentetni a kártyákon lévő pénzt külön díj megfizetése nélkül. Az új rendelet szerint viszont már május 31-ig el kell minden pénzt költeni, ami 2022. október 15-ig a kártyára érkezik, különben 15 százalékos adót vonnak le belőle mindaddig, amíg akár egyetlen fillér is marad a kártyán.

A kormány döntése értelmében a jövőben a 15 százalékos kedvezmény egy évig használható fel - olvasható a közleményben.

100 milliárd forintnyi alvópénz van a kártyákon
Ismertette, jelenleg mintegy 100 milliárd forintnyi alvópénz található a SZÉP-kártyák szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláin annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány idején a felhasználás ösztönzése érdekében a kormány eltörölte a felhasználási korlátokat, így például lehetővé tette az alszámlák közötti átjárhatóságot.

A közleményben a gazdaságfejlesztési miniszter minden állampolgárt arra kér és biztat, hogy időben használja fel a rendelkezésre álló SZÉP-kártya egyenlegét.

Forrás: MTI


OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja