Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

recept

Cseresznyeleves

Kategória: Levesek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 200 g cseresznye 30 ml tejföl 10 dkg liszt fahéj, szegfűszeg citrom leve és héja pici cukor

Elkészítés módja

Egy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt forrjon. Kb. 10 perc forrás után kiszedjük a fűszereket, és beletesszük a vízbe a magozott cseresznyét. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzámelegítjük a leveshez: állandó keverés mellett a tejfölhöz a leves forró vizét lassan adagoljuk, végül az összeset visszaöntjük a levesbe. így nem csapódik ki a tejföl. átforraljuk a levest. ízesíthetjük kevés cukorral, citromlével. Hidegen tálaljuk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

Ezt a levest csak 12 hónapos kor után adjuk a kicsinek tejföl- és liszttartalma miatt. A citromlevet érdemes akkor hozzáadni a leveshez, mikor kihűlt, így kevésbé sérül a citrom magas C-vitamin-tartalma.



TÁPANYAGTARTALOM

Energia: 228,3 kcal
Fehérje: 3,8 g
Zsír: 6,7 g
Szénhidrát: 36,9 g


©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja