
Cseresznyeleves
Kategória: Levesek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 200 g cseresznye 30 ml tejföl 10 dkg liszt fahéj, szegfűszeg citrom leve és héja pici cukor
Elkészítés módja
Egy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt forrjon. Kb. 10 perc forrás után kiszedjük a fűszereket, és beletesszük a vízbe a magozott cseresznyét. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzámelegítjük a leveshez: állandó keverés mellett a tejfölhöz a leves forró vizét lassan adagoljuk, végül az összeset visszaöntjük a levesbe. így nem csapódik ki a tejföl. átforraljuk a levest. ízesíthetjük kevés cukorral, citromlével. Hidegen tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt a levest csak 12 hónapos kor után adjuk a kicsinek tejföl- és liszttartalma miatt. A citromlevet érdemes akkor hozzáadni a leveshez, mikor kihűlt, így kevésbé sérül a citrom magas C-vitamin-tartalma.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 228,3 kcal
Fehérje: 3,8 g
Zsír: 6,7 g
Szénhidrát: 36,9 g
További receptek a kategoriában
- Terhesség
- 0-3 év
- 3-6 év
- Hivatalos
Terhesség
Hivatalos ügyek
©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja