Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szakértőink

Szakértő kereső

Foglalkozás szerint Név szerint

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE) - 

szakértő fényképe

1991-ben alakult meg, az 1864-ben alapított Hasonszenvi Orvosegylet szellemi utódja- és hagyományainak folytatójaként. Az Egyesület rendes tagjai olyan diplomával rendelkező orvosok valamint gyógyszerészek lehetnek, akik homeopátiás képzettséggel rendelkeznek, vagy képzésük folyamatban van.

Az Egyesület célja a klasszikus homeopátiás gyógyítás elveinek és gyakorlatának népszerűsítése, elterjesztése. Folyamatosan indulnak képzéseink mind a szakembereknek, mind a laikusoknak, hogy minél szélesebb körben megismertessük a homeopátiát az orvosokkal, gyógyszerészekkel és mindenkivel, aki nyitott a természetes és a mellékhatás nélküli gyógyításra. A homeopátiáról, az egyesület tevékenységéről és tanfolyamainkról bővebben  www.homeopata.hu honlapon olvashattok.

Olvasói kérdésekre a következő szakértők válaszolnak

dr. Herczeg Márta
1992-ben kaptam diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Már az egyetemi évek alatt kialakult bennem az a meggyőződés, hogy a testi és a lelki folyamatok igen   szorosan összefüggenek, és nem lehet valódi és tartós gyógyulást elérni csupán a testi tünetekre, egyes szervekre irányuló kezelésekkel. Először pszichiáterként kezdtem dolgozni, később pszichoterapeuta lettem.

A homeopátiával saját gyermekem betegsége kapcsán találkoztam. Lenyűgöző felismerés volt, hogy olyan gyógyító rendszerek léteznek a világban, amelyekről még csak nem is hallhattam orvossá válásom során, és amelyek pontosan azokat kérdéseket válaszolják meg, amelyeket a hagyományos orvoslás válasz nélkül hagy.    2005 óta foglalkozom klasszikus homeopátiával, a lelki betegségek gyógyításakor előszeretettel kombinálom a homeopátiát és a pszichoterápiát.  
Elérhetőség: +36 20 975 0219, drherczegmarta@gmail.com
 
dr. Hídvégi Zsófia 
Az egyetemi évek alatt számos inspiráció ért arra vonatkozóan, hogy egy adott betegség tüneteinek tanulmányozása után, a beteg embert más szempontok szerint és távolabbról is érdemes megfigyelni. Ha észrevesszük a testi betegség mellett, az egyéb testi tulajdonságokat, az érzelmi, lelki és más jellegzetességeket is, akkor a megfigyelt dolgok, egy olyan „mintává” állhatnak össze, ami csak arra az adott egyénre jellemző. Ennek az egyedi mintának a felismerése az, ami a homeopata orvos számára kulcs a gyógyításhoz. Ez az a homeopátiás szemléletet, amit gyakorlok, és 1994-óta folyamatosan finomítok.

2000-ben licence vizsgát tettem homeopátiából, majd 2008-ban Európai Homeopátiás Diplomát szereztem. A homeopátiás gyógyításhoz folyamatos tanulás szükséges, ezért rendszeresen részt veszek magyar és külföldi továbbképzéseken. 1998-ban bőrgyógyász, majd 2014-ben mentálhigiénés segítő szakember lettem.
Elérhetőség: +36 20 416 5116, hidvegi.zsofi@gmail.com

dr. Jónás Eszter
Már az egyetemen éreztem, hogy az én utam nem a gyógyszeres gyógyítás. A megelőzés sokkal fontosabb lenne! Ha a betegség már kialakult, és a páciens állapota megengedi, mindenképpen meg kell próbálni életmódváltással, természetes gyógymódok alkalmazásával visszaállítani a beteg kibillent egyensúlyát. Ezért lettem homeopata orvos. 

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület alelnökeként/elnökeként folyamatosan a homeopátia magyarországi elismertetéséért küzdök. 
2011-től az Orvosi Szakmai Kollégium Komplementer Medicina Tagozatának tagjaként segítem a Minisztérium munkáját.
Elérhetőség: 06 1 228 24 46 (reggel 7.00-7.30h) 

dr. Katona Edit
Mindig csodáltam az emberi szervezet bonyolult működését – emellett szívesen beszélgettem az emberekkel. Pszichiáter lettem, bár ez nem szerepelt a terveim között, mégis itt nyílt meg számomra egy másik dimenzió, a lélek és az elme világa. Bő 15 éve végre ráakadtam arra a gyógymódra, ami egységként tekint a test-lélek-elme hármasára, egyben jól kiegészíti, vagy helyettesíti a hagyományos terápiákat a lelki problémák terén is.

A gyógyítás mellett a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületben oktatási ügyekkel foglalkozom, európai téren is. Jelenleg elnökként segítem az Egyesület működését.
Magánrendelésem: Budapesten a  XI. kerületben található. 
Elérhetőség: +36 1 3611-876 (hétköznapokon 8.30-9.30h között)
katona.edit7@chello.hu

dr. Kovács Gabriella
Az egyetemi évek előtt nővérként dolgoztam a Heim Pál Gyermekkórházban és akkor körvonalazódott bennem, hogy orvos leszek, és embereket szeretnék gyógyítani. Az egyetem elvégzése után az I sz. Bel- majd az I sz. Gyerekklinikán dolgoztam klinikai orvosként. A betegségek sémás rutinszerű megközelítése már ekkor hiányérzetet keltett bennem. A homeopátiához kislányom fülbetegsége kapcsán kerültem közel, amikor is több gyógyszeres kezelés után homeopátiával gyógyult ki ebből a krónikus alkati gyengeségből. Tudtam ez az én utam, szelíden, holisztikus megközelítéssel kivezetni a beteget a krónikus betegségéből, mellyel sokkal mélyebb, teljesebb, „igazi” gyógyulást érhetünk el.  

2002 óta több cikluson át voltam vezetőségi tag a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületben a laikus szekció aktív vezetőjeként. Célunk a homeopátia széleskörű megismertetése és az egészségügyben való méltó helyére kerülése, hiszen a megelőzés szerepe egyre fontosabb.

2000 óta folytatok homeopátiás magánpraxist, ahol gyerekekkel és felnőttekkel is foglalkozom.
Elérhetőség: +36 1 240-7149 (reggel 8-9h között)
Email: drkovacsg@vipmail.hu

dr. Sal Péter
A SOTE II sz.  Gyermekklinikán,  a gyermek szívsebészeten kezdtem pályámat, ami igazi  „mélyvíz” volt és gyermek kardiológiai és intenzíves tapasztalatokat hozott.
Gyermek gasztroenterológiai gyakorlatot a Budai Gyermekkórházban szereztem, Az érdeklődési kör folytatásaként a csecsemőtáplálással foglalkozó Fészek Magazin munkatársaként dolgoztam. 
Homeopátiával 1998 óta foglalkozom, magánrendelést is folytatok. Mentálhigiénés tanulmányaim sokat segíthetnek abban, hogy a vizsgálat során felszínre kerülő problémáikra jobban reagálhassak. Ezt segítette a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés oktatása is, mely elvégzésével mentálhigiénés szakember lettem. Pszichodráma asszisztensi képzésben veszek részt, amely a lelki jelenségek még mélyebb kezelésének lehetőségével bővíti eszköztáramat. Ezt a mentálhigiénés szemléletet jól hasznosíthatom a homeopátiás és a háziorvosi rendelésemen egyaránt. 

Előadóként részt veszek a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület orvosképzésében, 2011-től az Orvosi Szakmai Kollégium Komplementer Medicina Tagozatának tagjaként segítem a Minisztérium munkáját.
Elérhetőség: +36 30 645 6599 (reggel 9-10h) 

dr. Sebő Zsuzsa
Gyermekgyógyászati pályám a Heim Pál Kórházban kezdődött. Innen kerültem ki a pomázi gyermekkörzetbe, ahol a mai napig is dolgozom. Amikor megismerkedtem a homeopátiával, azonnal éreztem ez az, amivel a gyógyító fegyvertáramat kiegészíthetem, sőt olyan esetekben is segíteni tudok, amikor a hagyományos módszerekkel nem sokra mennék. Ennek most már lassan 20 éve, és a praxisomban jól megfér a kétféle gyógymód egymással. 

Az egyénre szabott alkati kezeléseket minden korosztálynak magánrendelés keretében végzem Budapesten, a III. kerületben. 
Elérhetőség: +36 30 922 9309 (reggel 7-8h között)

dr. Tóth János
Kezdő orvosként tapasztaltam meg az akadémikus orvoslás korlátait, és kezdtem el más utat keresni. Néhány próbálkozás után rátaláltam a homeopátiára, erre az európai szemléletű, logikus rendszerbe foglalt, holisztikus orvosi módszerre. Tanulóéveimet követően magánrendelésemen folytatok homeopátiás praxist. Mellette részt veszek a homeopátia oktatásában, népszerűsítésében is. Hat éven át a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület vezetőségi tagja voltam.

Magánrendelés: Budapest XVI. kerület, Bekecs u. 87. 
Tel: +36 1 402 0806

dr. Tóth Marian
Heim Pál Gyermekkórházban indult gyermekorvosi pályám, 2003 óta házi gyermekorvosként dolgozom a IV. kerületben, 2008-tól önálló klasszikus homeopátiás rendelést is folytatok.

Körzeti orvosként kiegészítő gyógymódként alkalmazom a homeopátiát, ha mód van rá, mindig ez az első választás. A krónikus problémákat külön homeopátiás rendelésemen kezelem.

A homeopátia holisztikus mellékhatásmentes gyógymód, minden korosztálynak ajánlott, de különösen jól működik csecsemők, terhes édesanyák és kisgyermekek gyógyításánál.
Elérhetőség: +36 70 2188 945Weboldal: http://www.homeopata.hu/

Cikkeim

A köhögés kezelése homeopátiával - Orvos válaszol

A köhögés nem betegség, hanem tünet, melynek enyhébb változatait homeopátiás szerekkel is kezelhetjük. Melyik köhögésre milyen homeopátiás szer adható? Ha kezdők vagyunk a homeopátiában, vagy nem tudjuk eldönteni a köhögés fajtáját, milyen komplex készítményt adjunk?

Szerző: Dr. Hídvégi Zsófia | 2015-02-03

tovább a cikkre

Torokgyulladás kezelése homeopátiás szerekkel – Orvos válaszol

Kezdő torokgyulladás a kisgyerekeknél bátran kezelhető homeopátiás szerek adásával. Milyen homeopátiás szert adjunk a különbözőféle torokgyulladásokra? Hogyan adagoljuk a homeopátiás szereket a tünetek jelentkezésekor? Mikor és hogyan csillapítsunk lázat?

Szerző: Dr. Tóth Marian (MHOE) | 2015-01-05

tovább a cikkre

Kérdések, válaszok

1. kérdés

Lagor
19:34:23
2016-12-26

Tisztelt Szakértők
Kellemes ünnepek kívánok először is.
Segítségüket szeretném kérni.
Kisfiam aki 3 éves múlt augusztus utolsó napján, mióta elkezdte az ovit azóta folyamatosan beteg. Jelenleg 4. hete köhög. A helyi drnő minden 2. héten vissza engedi, de nem gyógyul ki, és vissza esik. Amiket eddig adtam neki gyógyszertári köptető, Ambroxol, ACC szirup, Prospan szirup, vagy is ezek felváltva. Orr csepp; Novorin, Vibrocil és gyógyszertári keverék felváltva, de egyiktől sem javul meg igazán. Mivel gyermekori asztma is meg volt állíptva nála (tejallergia miatt, de 1 éves korában ki volt mutatva, de azóta sem), így Vibrocilt is adok neki napi 2-3 puffot. Montekulast port. Calcium szirup. Éjszakára Sinecod.
Most nagyon megijedtem, hiszen megint vissza esett? Aggasztó úgy aludni, hogy köhög.
Köhögése egész pontosan, amit hallok és amit elmond abból: Torkából jövő nedves,de mélyről jövő is van felváltva. Kaparó hatás miatt jön. Nedves köhögés, és száraz, ha megy ki a köptető hatása. Rohamban jön a köhögés, ha belemerül a játékba akkor abba marad, legalább is azt figyeltem meg. Váladékot nem köpi ki, de amit kiszívok az orrából az sárga, és fehér habos keveréke. Hányás előfordul, főleg étkezéskor, köhögés helyett. Láza az eddig nem volt, ma pedig elkezdett kúszni. Jelenleg 38-nál van.
Önök mit ajánlana?
Előre is köszönöm!
szakértő fényképe

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE)

 

2. kérdés

zizu
12:01:28
2015-02-06
Tisztelt Szakértők.

Két gyermeket szültem természetes úton,mindkettő után a hüvelybemenetnél időnként berepedést tapasztalok.A Férjemmel való együttlétek nélkül is észlelem ezeket.Voltam többször nőgyógyásznál is,fertőzés,gomba nincs.Most legutóbb megfázásos betegségemkor jelentkezett,gyógyszereket nem szedek,igyekszem homeopátiával gyógyulni.
Szeretném megkérdezni,mi okozhatja,lehet homeopátiával kezelni?
Vékony,magas ,31éves vagyok,fogyasztok D-vitamint,napi étkezésem normális,nem fogyasztok szénsavas dolgokat,csak leveket,vizet.Nem dohányzom.Naponta végzek a szülés óta intimtornát is.
Válaszukat előre köszönöm
szakértő fényképe

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE)

2015-02-12 06:53:39

zizu

A homeopátiában nincs u.n. egyenes oksági viszony, ezért a homeopátiában soha nem állapítunk meg egyetlen konkrét okot egy konkrét panasz kiváltójaként - biztosan lenne olyan ember, akinek hasonló dolog nem okozná ezt a panaszt. A homeopátiában a külső, kiváltó okok, és az egyéni hajlamok egyaránt fontosak. Ezek egyedi kombinációjaként jönnek létre panaszaink. Ezért a kiváltó okra nem tudok egyértelmű választ adni. Amit viszont érdemes ennél a panasznál érdemes kizárni: 1.- hüvelyi fertőzések - ez megtörtént már a levele alapján. 2.- a szülések után sérült-e, hegesedett-e a hüvelybemenet, mennyire mobilis a bőr. 3.- egyéb okok (hormonális eltérések, allergiák, ekcéma, stb.) Első körben két három homeopátiás szert javaslok kipróbálni: 1.- Graphites C12-CH15 napi 2x5 golyó adagban, ha váladék is van a berepedéseken - öt nap után két nap szünet tartandó. 2.- Urtica urens C12-CH15 a fenti adagolásban, ha viszketnek a berepedések. 3.- Acidum nitricum C12-CH15 szintén a fenti dózisban, ha a berepedés fájdalmas. A gyógyszereket ritkítani kell, ha javul a panasz. Abbahagyni, ha bármilyen új tünet jelenne meg, vagy a panasz rosszabbodását tapasztalja. Homeopátiás orvosi konzultáció nélkül maximum 3-4 hétig érdemes próbálkozni a helyi tünetek alapján javasolt gyógyszerrel, és érdemes utána járni a fenti lehetőségeknek. dr. Tóth János

 

3. kérdés

nyuszitapi
15:33:31
2015-01-13
Üdvözletem! Szeretném megkérdezni mi a véleményük a Trimeszter várandós vitaminról. Már régóta próbálkozunk babával, de eddig nem sikerült, és ezt a készitményt egy ismerösöm ajánlotta.Válaszukat előre köszönöm Krisztina
szakértő fényképe

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE)

2015-01-14 11:55:07

Kedves Krisztina. A kérdezett szer egy étrend kiegészítő, melyet várandósoknak javasolnak és nem fogamzás elősegítő. A homeopátiához semmi köze nincsen,ezért ezirányú kérdésére érdemben nem tudok válaszolni. Amit viszont tudok, nagyon sok homeopata kollégának van olyan páciense, akik a homeopátiás kezelés után áldott állapotba kerültek, ezért javaslom, keressen fel egy homeopatát. A www.homeopata.hu oldalon talál orvoslistát. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

 

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja