Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

"Máté egy igazi hős" - 8 éves kisfiú hívta a segélyhívót, így mentette meg szívbeteg anyukája életét

Egy 8 éves kisfiú hívta nemrégiben a segélyhívó központot, hogy elmondja, az anyukája szédül, rosszul lett, és nem tudja, mit tegyen.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-04-22.


Nem meglepő, hogy mennyi mindennel tisztában vannak a nyolcéves gyerekek. Az mégis megdöbbentő, hogy ha baj van, nem veszítik el a lélekjelenlétüket, sőt, nyugodtan számíthatunk rájuk - kezdődik a Magyar Rendőrség Facebook-oldalának legfrissebb posztja.

Mint kiderült, egy 8 éves kisfiú hívta nemrégiben a segélyhívó központot, hogy elmondja, az anyukája szédül, rosszul lett, és nem tudja, mit tegyen. Az operátor kérdéseire szépen, összeszedetten válaszolt, elmondta a nevét, hogy hol laknak, és még azt sem felejtette el közölni, hogy anyukája szívbeteg, és gyógyszert is szed rá.Szerencsére a segítség gyorsan megérkezett a családhoz, és a legfrissebb információk szerint az anyuka is sokkal jobban van már.

- Máté egy igazi hős, mindennel tisztában volt, egy belevaló kissrác. Az anyukája neki köszönheti az életét - mesélték a rendőrök az eset kapcsán.Így hívd a 112-t!
Arra is felhívták a figyelmet, hogy ha bárki betelefonál a 112-re, akkor fontos, hogy elmondja:
- a nevét
- hogy honnan telefonál - akár a pontos lakcímet, településnévvel
- hogy milyen baj történt, miben szeretne segítséget

Forrás, fotó: Facebook/Magyar Rendőrség

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja