Az Év fagylaltja 2020: Különleges ízkombinációk nyerték el idén a zsűri tetszését! - Te melyiket kóstolnád meg?

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Az Év fagylaltja 2020: Különleges ízkombinációk nyerték el idén a zsűri tetszését! - Te melyiket kóstolnád meg? Egy balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával. A bronzérmen két fagyi osztozik. Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával. A bronzérmen két fagyi osztozik.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 1998 óta minden évben megszervezi szakmai megmérettetését. A 2020-as év fagylaltja versenybe 62 alkotást neveztek, az öt régiós elődöntőből tizenhárom készítmény jutott be a keddi budapesti döntőbe. A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülnek, kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.

Egy cukrász, két nyertes fagyi
A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert mindkét nyertes fagyija, a passió-karamell, illetve a törökmézes vanília tejes alapú készítmény. A maracujára - más néven passiógyümölcsre - épülő győztes párosítást pekándióval rétegezték, a második legjobbnak talált vaníliafagyit diókrémmel és törökmézzel dobták fel.

- A vaníliafagyiban kicsit klasszikusabb, hagyományosabb ízeket ötvöztünk, a passió-karamell az új vonalat erősíti, modernebb kombináció - mondta Dobó Norbert az eredményhirdetést követően az MTI-nek.Mint megjegyezte, sok cukrászkönyvet forgat. Télen mindig sokat ötletelnek, tavasszal kísérleteznek, nyáron pedig megvalósítják az új ízeket. Hozzátette: a két fagyi már tavasz óta kóstolható a 2007 óta működő Füredi Fagyizóban.

Két fagylalt is bronzérmes lett
Az év fagylaltja versenyen két harmadik helyet osztottak ki. Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból zöldcitrom egy csipetnyi mentával elnevezésű művével, illetve Koncz Andrea a gödöllői Sissi Fagyizóból a balzsamecetes Modena kincsével egyaránt bronzérmes lett.

Olvasd el ezt is!
Balaton fagyija 2020 - Ezeket a fagyikat találta legjobbnak a zsűri idén »


Forrás: MTI
Fotó: Pexels/Batuhan Alper Bilginer

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.07.08