Koronavírus: Így módosul a posták nyitvatartása hétköznap és hétvégén - Hogyan tudod a nyugdíjat átvenni?

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Koronavírus: Így módosul a posták nyitvatartása hétköznap és hétvégén - Hogyan tudod a nyugdíjat átvenni? A koronavírus-járvány miatt módosulnak a postai nyitvatartások, viszont egyszerűsödik a nyugdíjak átvétele - Mire figyelj oda, ha postára kell menned? A koronavírus-járvány miatt módosulnak a postai nyitvatartások, viszont egyszerűsödik a nyugdíjak átvétele - Mire figyelj oda, ha postára kell menned?

A veszélyhelyzethez igazodva március 28-tól visszavonásig csökken a szombaton nyitva tartó posták száma, vasárnaponként pedig mind zárva lesz - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

A fővárosban három posta lesz nyitva szombaton
- Budapest 62, VI. kerület Teréz krt. 51.,
- Budapest 72 VIII. kerület Baross tér 11/c
. Budapest 112 XI. kerület Fehérvári út 9-11.
illetve a megyeszékhelyeken, valamint egy-egy Érden, Dunaújvárosban és Sopronban.

Vasárnap országszerte zárva lesznek a posták.

A Magyar Posta folyamatosan vizsgálja a posták forgalmát, terheltségét hétköznaponként és hétvégéken is, és ennek alapján szűkíti 2020. április 2-tól visszavonásig egyes postái nyitvatartását.

Hétköznapi változások
Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitvatartó posták, ez alól kivétel Budapesten 3 posta, melyek 20:00 óráig lesznek nyitva:
- Budapest 62, VI. kerület Teréz krt. 51.,
- Budapest 72 VIII. kerület Baross tér 11/c
- Budapest 112 XI. kerület Fehérvári út 9-11.,

valamint a megyeszékhelyek szombaton nyitvatartó postái hétfőnként változatlan nyitvatartással üzemelnek majd.

A jelenleg is 18 óra előtt záró posták nyitvatartása nem változik.

Az elmúlt két hétben a veszélyhelyzet miatt számos kisforgalmú posta működését kellett már felfüggeszteni, illetve a nyitvatartását szűkíteni, de a postai szolgáltatások ellátása továbbra is zökkenőmentes - olvasható a Magyar Posta közleményében.

Koronavírus-járvány: Így módosul a posták nyitvatartása hétköznap és hétvégén - Hogyan tudod a nyugdíjat átvenni?

Könnyítés a nyugdíjak kézhezvételében
A járványhelyzetre és a kijárási korlátozásra való tekintettel a nyugdíjasok mint veszélyeztett korúak védelme érdekében 2020. április 1-től visszavonásig a kézhezvételt megkönnyítő kézbesítési megoldásokat vezet be a Magyar Posta nyugdíjasok számára valamennyi utalványtípust érintően.

Egyszerűsített meghatalmazás
A változás szerint, amennyiben az utalvány címzettje nyugdíjas és személyesen nem kívánja átvenni az utalvány összegét, élhet az egyszerűsített meghatalmazás lehetőségével, és megbízhatja a pénz átvételére akár a szomszédot vagy mást, aki iránt bizalommal van. A meghatalmazás egyszeri alkalomra szól.

Ha a nyugdíjas nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítést hagy hátra, illetve az eseti egyszerűsített meghatalmazás nyomtatványt. Az értesítésen a Posta feltünteti annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ez esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

Forrás, fotó: MTI, Magyar Posta

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.04.01