Piknikező helyek Budapesten: 13 csodaszép hely, ahova menjetek el, ha szép az idő - Gyerekkel is tökéletes program!

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Piknikező helyek Budapesten: 13 csodaszép hely, ahova menjetek el, ha szép az idő - Gyerekkel is tökéletes program! A napsütés a szabadba csábít, milyen jó is egy kis takarót leterítve a természetben piknikezni! 13 szuper helyet is tudunk, ahol piknikezhetsz ki Budapesten és Budapest közelében, ahova kiruccanhatsz a gyerekekkel vagy az egész családdal! Készítsd a kosarad és pakold meg finomságokkal! A jó idő, a kivirágzott fák és bokrok, a napsütés a szabadba csábít, milyen jó is egy kis kockás (na jó lehet, virágos, egyszínű vagy akár csíkos is) takarót leterítve a természetben piknikezni! Hova ruccanhatsz ki Budapesten és Budapest közelében, ha piknikezni támadna kedved akár a pároddal, akár a gyerkőcökkel, akár az egész családdal?

13 szuper helyet is tudunk, ami alkalmas egy rögtönzött piknikre. Készítsd a kosarad és pakold meg finomságokkal!

Idilli piknik-helyszínek Budapesten


1. Margitszigeti Nagyrét

Nagy zöldterület, ahol mindig van hely egy kis leheveredésre. A gyerkőcök a füvőn is elfogócskázhatnak, de ha a piknik előtt vagy után játszóterezni támad kedvetek, akkor 3 is rendelkezésre áll a Margitszigeten. Erről bővebben itt olvashattok: Játszóterezzetek a Margitszigeten! »

Hol található a Margitszigeti Nagyrét?
Margitsziget, 1138 Budapest, Margitsziget


2. Hűvösvölgyi Nagy-rét

A II. kerületben található a Hűvösvölgyi Nagy-rét, ami óriási, majdnem 3 hektáros terület, családi és baráti piknikezésre egyaránt megfelel. Ha az uzsonnázás mellett mozgalmasabb programra is vágytok, közel van a Gyermekvasút vagy a Hárs-hegyi kilátó.

Hol található a Hűvösvölgyi Nagy-rét?
1029 Budapest, Hűvösvölgy.

3. Tabán

A Gellért-hegy lábánál fekvő völgy sokszor fesztiválok, koncertek helyszíne, azonban amikor nem a hangos zenére vágyó fiatalok és idősődő rockerek csápolnak ezerrel, akkor a nyugalom szigetének mondható ez az I. kerületi kis zöldterület.

Hol található a Tabán?
1016 Budapest, Tabán

4. Akácfa utcai kiserdő

Csepelen bújik meg az Akácfa utcai kiserdő, amit az elmúlt években felújítottak, fedett piknikhelyeket is alakítottak ki, így egy futó zápor nem ijeszthet el senkit attól, hogy itt fogyassza el az ebédet.

Hol található az Akácfa utcai kiserdő?
1214 Budapestm Csepel, Akácfa utca

5. Kopaszi-gát

Minden korosztály számára megfelelő lehet a Kopaszi-gát, akár csak egy romantikus sétát, vagy egy kis sportot, akár egy családi napot szervezünk egy kis játszóterezéssel kiegészítve. A hely kiválóan alkalmas akár babakocsival közlekedőknek is, nézd: 10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is könnyen bejárható »

Hol található a Kopaszi-gát?
Lágymányosi-öböl, 1117 Budapest, Kopaszi gát


Fotó: Freepik / prostooleh

6. Havashalom park

Korszerű játszótér, gör- és sportpályák, futóút épültek a zöldterület mellett, így van ahol letornázni a pikniken elraktározott kalóriákat. A kuytusokat az elkerített kutyafuttatóba vihetik a gazdik. A fenyők, mogyórófák és juharok árnyéká a kockás takarókat várja. Wc- és benne pelenkázó is az idelátogatók kényelmét szolgálja.

Hol található a Havashalom park?
1163 Budapest, Havashalom u. 43. 

7. Károlyi-kert

A Budapest szívében elterülő Károly-kertben bekerített játszótér, homokozó, szökőkút, ivókút, sakkozó helyek, virágágyások és zöldellő gyep várja a kicsiket és nagyokat.

Hol található a Károlyi-kert?
Károlyi-kert, 1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.

8. Farkas-erdő

A IV. kerületi Káposztásmegyeren található a Farkas-erdő, ahol a fű mellett padokra is lehet ülni és asztalnál falatozni. Bár tűzrakóhely is van a területen, amennyiben tűzgyújtási tilalom van elrendelve, akkor természetesen nem használható.

Hol található a Farkas-erdő?
1048 Budapest, Káposztásmegyer, Farkaserdő utca mellett


Fotó: Freepik / teksomolika

9. Árpád-kilátó

A 376 méter magas Látó-hegy délkeleti oldalán az Árpád-kilátó, ahol pad-asztal garnitúrák is rendelkezésre állnak azoknak, akik inkább a füves placc helyett az asztalt és a székeket részesítik előnyben.

Hol található az Árpád-kilátó?
1025 Budapest, Glück Frigyes út

Még több kilátót találsz itt: 13 kilátó Magyarországon, ahonnan lenyügöző a panoráma - Hétvégi családi kiránduláshoz tökéletes! »

10. Filozófusok kertje

A Gellért-hegyen rejtőzik a Filozófusok kertje, amiben világvallások jelentős alakjai és nagy gondolkodókról készült szoborcsoport magasodik. Ücsörögni, beszélgetni, falatozni kiválós helyszín.

Hol található a Filozófusok kertje?
Filozófusok kertje, 1016 Budapest, Filozófusok sétaútja

11. Orczy-park

Nemrég újult meg az Orczy-park, ahol két játszótér is a lurkók rendelkezésére áll, kicsik és nagyok ugyanúgy megtalálják a helyük. A sportolni vágyók igénybe vehetik a kiépített futópályát, vagy a sportpályákat, de van itt kávézó és csónakázó tó is.

Hol található az Orczy-park?
1089 Budapest, Orczy út 1


Fotó: Freepik / freepic.diller

12. Normafa

Rendszeresen emlegetik mint kiváló síelő- és szánkózásra alkalmas helyet, de nemcsak télen lehet itt kikapcsolódni, hisz rengeteg fa, nagy füves terület és csodálatos panoráma jellemzik. Szintén megállója a Gyermekvasútnak, így akár egy kis vonatozással is összekapcsolható a szabadtéri piknik.

Hol található a Normafa?
1121 Budapest, Normafa

13. Múzeumkert

A Magyar Nemzeti Múzeumot övező kert néhány éve került felújításra, restaurálták a kert szobrait, megújult az öntözőrendszer, az elöregedett fák helyett újakat ültettek és a gyepszőnyeg is megújult, így ideális piknikezőhely lett belőle.

Hol található a Múzeumkert?
Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2018.09.07