Pünkösdi programok 2016: 12 szuper ingyenes program a családoknak Budapesten és vidéken

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Pünkösdi programok 2016: 12 szuper ingyenes program a családoknak Budapesten és vidéken A pünkösdi ünnep alkalmával az országban számos helyen készülnek a szervezők ingyenes családi programokkal az ünnepi hosszú hétvégére. Budapesti és vidéki pünkösdi ingyenes programokat gyűjtöttünk össze, mely tartalmas kikapcsolódást kínál a családok számára. A pünkösdi hosszúhétvégén, Budapesten és a vidéki városokban is rengeteg ingyenes családi rendezvényre kerül sor. Válogatásunkban ízelítőt adunk, hogy az ország különböző helyszínein, milyen izgalmas és színes programokkal várják a családokat a hosszú hétvégén.

Budapesti pünkösdi programok


1. Miénk a Vár! 4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál


A Miénk a Vár! 4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. A látogatók igazi program kavalkádból válogathatnak: fegyverbemutatók, ügyességi játékok, bajvívás, lovagi játék, középkori játszóház és a 11. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár röpíti a látogatókat a játékok és felhőtlen szórakozás világába. Kézművesek utcája, színes színpadi programok a népzenétől a bábszínházig mindenki szórakoztatásáról gondoskodik.

Program: Miénk a Vár! 4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál
Helyszín: Vajdahunyadvár, Budapest
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »

Vidéki pünkösdi programok


2. Pünkösd Gyenesdiáson


A Pünkösd Gyenesdiáson rendezvény, ismét színes programokkal várja a településre látogatókat a pünkösdi hosszúhétvégén. Idén sem marad el a hagyományosnak mondható pünkösdi horgászverseny, a gyerekeket pünkösdi játszóház várja és lesz közös tócsni sütés is

Program: Pünkösd Gyenesdiáson
Helyszín: Községháza, Diási horgásztanya, Kárpáti-korzó, Gyenesdiás
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

3. Pünkösdi Virágálom


A Pünkösdi Virágálom nem mást jelent, minthogy Székesfehérvár belvárosa virágba borul. A virágkötők, szemet kápráztató virágkompozícióikkal díszítik fel az épületeket és számos családi program biztosítja a hosszúhétvégén a felhőtlen kikapcsolódást az egész család számára.

Program: Pünkösdi Virágálom
Helyszín: Belváros, Nemzeti Emlékhely-Középkori Romkert, Városház tér, Fő utca Virágóráig, Székesfehérvár
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

4. Pünkösdi vigasságok


A Pünkösdi vigasságok idején kézműves kirakodóvásár és borházak várják a kilátogatókat. Közben táncegyüttesek fellépése és fúvószenekar szórakoztatja a vendégeket. Vasárnap a hagyományok szerint megválasztják a Pünkösdi Királyt, de a ”Kis” Királyt is, az estét pedig bál zárja.

Program: Pünkösdi vigasságok
Helyszín: Gyógyfürdő tér, Zalakaros
Időpont: 2016.05.14-15.
Bővebb információ »

5. Pünkösdi Malomünnep


A Pünkösdi Malomünnep rendezvényre kilátogatókat népzene és sütés-főzés várja a kerti kemencénél. A gyerekeket népi játszóház, gólyalábazás, hordólovaglás és a pünkösdi kézműves foglalkozás csalogatja napközben, de megleshetik a kenyérsütés folyamatát is. Továbbá, ezen a napon a Plul-malom minden kedves vendég számára ingyenesen lesz látogatható.

Program: Pünkösdi Malomünnep
Helyszín: Plul malom, Csopak
Időpont: 2016.05.14.
Bővebb információ »

6. Pünkösdi Szezonnyitó


A Pünkösdi Szezonnyitó hagyományos rendezvényen, szombaton a családi programoké és játszóházé a főszerep. A vasárnap szabadtéri szentmisével kezdődik, térzene, Balaton koszorúzás, sétahajózás, zenés műsorok, májusfa kitáncolás színesítik a programokat, valamint pünkösdi utcabál zárja a napot. Pünkösd hétfőn pedig a horgászat szerelmesei mérhetik össze tudásukat és szerencséjüket a megrendezésre kerülő horgászversenyen.

Program: Pünkösdi Szezonnyitó
Helyszín: Móló melletti sétány, Balatongyörök
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »

7. Balatoni Szezonnyitó Siófokon


A Balatoni Szezonnyitó Siófokon régi hagyomány a városban. Pünkösdkor több helyszínen várják az érdeklődőket rengeteg programmal. A rendezvény egész ideje alatt kézművesek, kirakodó vásár és vendéglátók települnek ki. A kulturális programokon túl a gyerekeket is izgalmas programokkal várják: lesz gyermekkoncert, játszóház, kézműves foglalkozások, állatvédelmi oktatás és tudományos foglalkoztató.

Program: Balatoni Szezonnyitó Siófokon
Helyszín: Rózsakert, a hajóállomásnál, Kálmán Imre sétány, Millennium park, Siófoki Kórház-dombon, Sarlós Boldogasszony (belvárosi) Római Katolikus Templom (Fő utca 57.), Siófok
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

8. LibamájFesztivál 2016


A LibamájFesztivál egy különleges gasztronómiai rendezvény, ahol a libamáj kedvelői mesterszakácsok által készített ételeket kóstolhatnak meg finom borok kíséretében. A vendégek ezután végigsétálhatnak a kézművesek utcáján is, vagy választhatunk a színpadi programok sokaságából. Minden nap lesz gyermekkoncert, ugrálóvár, trambulin, eurobungee és játszóház, de a hétfő kifejezetten az ő szórakoztatásukról fog szólni.

Program: LibamájFesztivál 2016
Helyszín: Alföld Gyöngye Hotel ősfás parkja, Orosháza-Gyopárosfürdő
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

9. Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik


A Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik a gasztronómia és a pünkösd ünnep köré szerveződik. Finom pálinkák kóstolhatók, miközben a színpadon táncegyüttesek és zenekarok szórakoztatják a vendégeket. A kicsik kézműves bütykölde, játszóház és meskuckó közül választhatnak.

Program: Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik
Helyszín: Akasztó-domb, Tihany
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »


10. Zamárdi Pünkösdi vigasságok


A Zamárdi Pünkösdi vigasságok városi rendezvény, idén is kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik a Balaton déli partján. A délután kezdődő vigasság bűvészműsorral és könnyűzenei műsorokkal csalogatja az érdeklődőket. Az apróságok sem fognak biztosan unatkozni, mert kézműves foglalkozások, kültéri játékok és légvár biztosítja, hogy jól teljen ez a nap.

Program: Zamárdi Pünkösdi vigasságok
Helyszín: Jegenye tér, Zamárdi
Időpont: 2016.05.15.
Bővebb információ »

11. Pünkösdölés Hollókőn, Pünkösdi Várjátékok


A Pünkösdölés Hollókőn a hagyományok és népszokások rendezvénye. A vasárnapi ingyenes programokon a kézműves és gasztronómiai vásár mellett megválasztják Hollókő Pünkösdi Királyát. Többek között pünkösdi áldásosztás, népzenei koncert, népi mesék előadása, táncház, gasztronómiai ínyencségek várják az ide látogatókat.
Pünkösd hétfőn, a Pünkösdi Várjátékok kalauzolja el a vendégeket a végvári időkbe a várban, a vár előtti téren és az Ófaluban. Megismerkedhetnek a tábori élettel a fegyverforgatással a nap pedig izgalmas ostromjátékkal zárul - ez a program belépődíjas, felnőtteknek 1500 Ft, a diák-nyugdíjas 1000 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Program: Pünkösdölés Hollókőn
Helyszín: Ófalu, Hollókői Vár, Hollókő
Időpont: 2016.05.15-16.
Bővebb információ »

12. Bakonyi Vágta és Lovas Pünkösd


A Bakonyi Vágta és Lovas Pünkösd remek választás lehet a lovas program kedvelőinek. Mindhárom nap lovasversenyeket láthatnak az érdeklődők, de akár nevezhetnek is amatőr ügyességi versenyre mind a gyerekek, mind a felnőttek. Zárásként minden nap népszerű előadók koncertje hallható.
(A rendezvény látogatása minden nap ingyenes, viszont a 17 óra után érkező kedves vendégek, akik az adott nap koncertjére érkeznek 1.000 Ft jelképes összeg a belépési díj.)

Program: Bakonyi Várta és Lovas Pünkösd
Helyszín: Tündérmajor, Zirc
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »


Fotó: Pixabay.com

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2016.05.11