Rezsiutalványok felhasználása: Meghosszabbították a határidőt! - Hogyan válthatók be a fel nem használt utalványok?

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Rezsiutalványok felhasználása: Meghosszabbították a határidőt! - Hogyan válthatók be a fel nem használt utalványok? Az átvett, de még fel nem használt utalványokat az érintettek május 31-ig válthatják be - a vészhelyzet miatt - csak a postákon. Május végéig használhatók fel a megmaradt rezsiutalványok - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a rezsiutalványt a kormány tavaly ősszel a megbecsülése jeleként biztosította nagyjából 2,6 millió nyugdíjas részére.

Május 31-ig lehet felhasználni
A juttatás, annak kézbesítése és felhasználása sikeresnek tekinthető, hiszen a jogosultak 98 százaléka kézhez vette az utalványt. Az átvett utalványok 95 százalékát - több mint 21,5 milliárd forint értékben - pedig már fel is használták a gáz- és villanyszámlák kifizetésére.Az átvett, de még fel nem használt utalványokat az érintettek május 31-ig válthatják be - a vészhelyzet miatt - csak a postákon - tette hozzá.

- Javasoljuk az idősebb, a járványban veszélyeztetett korosztálynak, hogy a rezsiutalványok felhasználását, postai beváltását bízzák a család fiatalabb tagjaira. Ha mégis saját maguk kénytelenek megtenni, akkor érdemes nyitáskor érkezni, a postákon ugyanis a nyitást követő első órában elsőbbséget biztosítanak az ügyintézésben - írták.

A rezsiutalványok beváltására 2019 szeptemberétől volt lehetőség, a felhasználási határidőt a kormány meghosszabbította. Az utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni.

A befizetésnél az utalványok összege nem haladhatja meg a csekken szereplő összeget, a különbséget csak készpénzzel lehet kiegészíteni.

A rezsiutalványokról érdeklődni továbbra is a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

Forrás: MTI

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.05.04