25 év után újraindul a Családi kör című tévéműsor: Egy népszerű apa-lánya páros lesz a műsorvezetője!

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


25 év után újraindul a Családi kör című tévéműsor: Egy népszerű apa-lánya páros lesz a műsorvezetője! Újraindul a Családi kör című műsor, mely eredetileg 1974 és 1994 között volt képernyőn. Az első adás 2019. március 31-én lesz, a műsorvezetői székben pedig Rókusfalvy Pál és lánya, Rókusfalvy Lili foglalnak helyet. A családban lévő digitális eszközök használatának problémáiról, hatásairól és veszélyeiről is szó lesz a megújult Családi kör című műsor első adásában - hangsúlyozta az MTI-nek adott interjúban Rókusfalvy Pál műsorvezető, aki a Duna Televízión látható családi műsorral tér vissza a képernyőre.

A megújult Családi kört Rókusfalvy Pál lányával, Rókusfalvy Lilivel együtt vezeti, a műsor 2019. március 31-én debütál a Duna Tv-n.

Az eredeti műsor 20 évig volt képernyőn, most modern problémákat dolgoznak fel
A Duna Televízió új műsora az 1974-től 1994-ig a Magyar Televízión futó, azonos című Családi kört idézi meg a mai kornak megfelelően - mondta el az MTI-nek Rókusfalvy Pál műsorvezető, hozzátéve: a régi műsor egy lassú és hosszabb didaktikus filmmel indult, amely általános problémákat boncolgatott.

- Ma azonban a modern technológia és a kütyük világa, vagy a mozaikcsaládok és az úgynevezett mamahotel-jelenség új problémákat vetnek fel - hangsúlyozta.Csaknem egy órás lesz
Az 52 perces új műsorban pszichológus szakértők mellett ismert emberek, színészek, művészek, sportolók is megszólalnak - magyarázta. Mint mondta, az egy-egy tematika köré épülő 4-5 perces életszerű bejátszókat színészek adják elő, utána a filmben felvetett problémákról beszélget a stúdióban a két műsorvezető a meghívott vendégekkel.

Az első adásban a háromgyermekes Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó gondolatait ismerhetik meg a nézők, a pszichológus szakértő Geszvein Erika lesz, a műsor témája pedig a családban megtalálható digitális eszközök használatának hatásai és veszélyei körül forog.

A további adások vendége lesz többek között Kecskés Karina színésznő és férje, Szalai László szemész főorvos, valamint Csepregi Éva énekesnő is.

A lányával együtt vezeti majd a műsort Rókusfalvy Pál
- Az új műsorban családi műsorvezetéssel, apával és lányával találkozhatnak a nézők. Külön kedvességet és különlegességet ad a műsornak, hogy mi is egy családot képviselünk - hangsúlyozta. Mint elmondta, a felmerülő témákkal ők maguk is szembesültek, és így aktív résztvevőként, közvetlen tapasztalattal tudják vezetni, moderálni a műsort.

- Nagy ajándék számomra, hogy húsz év kihagyás után a lányommal együtt tudok a tévében dolgozni. Mivel ő már több éve naponta szerepel a képernyőn, sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik, mint én - emelte ki Rókusfalvy Pál.

Elmondta azt is, hogy nagy csapattal dolgoznak együtt, a műsorra közösen készülnek a szerkesztőkkel, a szakértővel. Mint mondta, reményeik szerint a nézők magukra ismernek majd egy-egy jelenetben és problémakörben.

- Örülök neki, hogy apuval közösen vezethetjük ezt a műsort. Sok időt töltünk együtt a magánéletünkben, és bár a munkáink eddig nem nagyon fonódtak össze, mindig fontos volt számomra az ő szakmai véleménye. Jó érzés, hogy lát munka közben. A témák, amikről beszélgetünk, minket is érintenek. Sok dologban nem értünk egyet, de szerintem ez így van jól, hiszen két külön generáció vagyunk: én tudom képviselni a fiatal anyát, apa pedig az idősebb édesapát és nagyszülőt - tette hozzá Rókusfalvy Lili, akit az M2 Petőfi TV műsorvezetőjeként ismerhettek meg a nézők.

Forrás: MTI
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2019.03.25