Ezeken a napokon ingyen mehettek a Vasúttörténeti Parkba 2023-ban - Imádni fogják a gyerekek!

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Ezeken a napokon ingyen mehettek a Vasúttörténeti Parkba 2023-ban - Imádni fogják a gyerekek! Ha unjátok a játszóterezést és a gyereknek nem jön be a szabadtéri piknik, akkor van egy szuper ötletünk: menjetek el a Vasúttörténeti Parkba egy olyan napon, amikor ingyenes a belépés, biztosan jól fogja érezni magát. Ha unjátok a játszóterezést és a gyereknek nem jön be a szabadtéri piknik, akkor van egy szuper ötletünk: menjetek el a Vasúttörténeti Parkba egy olyan napon, amikor ingyenes a belépés, biztosan jól fogja érezni magát.

Akár vonatbolond valaki, akár nem, azért a Vasúttörténeti Parkban mindig élmény a séta, főleg, ha még egyik-másik járgányra fel is lehet mászni. Ráadásul vannak napok, amikor mindezekért a mókákért még belépőt sem kell fizetni!

8 nap 2023-ban, amikor ingyen mehettek a Vasúttörténeti Parkba - Imádni fogják a gyerekek!

Az eddig is tudtuk, hogy a nemzeti ünnepeken (március 15, augusztus 20, október 23.) ingyen lehet bemenni a Vasúttörténeti Parkba, de mint kiderült, ezeken a napokon felül is vannak ingyenes napok.

A park hivatalos weboldalának tájékoztatása szerint a következő napokon ingyenes a belépés 2023-ban:
- április 30.,
- május 1.,
- június 11., 
- július 23.,
- augusztus 20.,
- szeptember 3.,
- október 23.,
- november 1.

Azaz összesen 8 nap közül választhattok, ha nem akartok belépőt váltani a családdal. Persze arra azért figyelj, hogy az interaktív programok, mint a dízelmozdonyon való utazás vagy kézihajtányozás, ezeken a napokon is pénzbe kerülnek, a fordítókorongozás viszont mindig díjmentes.

A Dinókert is ingyenes 10 alkalommal idén
Nemrég megírtuk, hogy a Természettudományi Múzeumba is 10 napon ingyen mehettek, a nemzeti ünnepeken kívül minden hónap első vasárnapján, itt nézhetitek meg a Dinókertet is.

Emellett mindig ingyenes a belépés a következő múzeumokba Budapesten:
1. A Pénzmúzeum (12. kerület, Krisztina krt. 6) ingyenes, de előzetesen regisztrálni kell a honlapon
2. A Gül baba türbéje (2. kerület, Mecset utca 14.), ahonnan csodás a kilátás a városra és a virágzó kertje is hangulatos, de az épületen belül több kiállítást is találhattok
3. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1. kerület, Kapisztrán tér 2-4.) 2022. augusztus 2. óta ingyenesen várja a látogatókat
+1. A Tűzoltómúzeum (10. kerület, Martinovics tér 12.) a bezárás előtt ingyenes volt, a tervek szerint május 4-től fogadja majd az érdeklődőket

Forrás, fotó: Vasúttörténeti Park

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2023.04.18