Az év fagylaltja 2018: ezeket a különleges fagyikat díjazták a szegedi Virág Cukrászdában megtartott versenyen

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Az év fagylaltja 2018: ezeket a különleges fagyikat díjazták a szegedi Virág Cukrászdában megtartott versenyen Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden tartották Szegeden. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját négy kategóriájában pontozták. A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja - adta hírül az MTI 2018.05.15-én, kedden.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász 72 fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A bazsalikomos málna lett az év fagylaltja


A tizenkét éve működő gyenesdiási Bringatanya családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

Az év fagylaltja 2018

A négy kategória győztes fagyijai

- Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását. Ebben a kategóriában nyert a bazsalikomos málnafagylalt.

- A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

- Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

- Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandulafagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

Ha szeretnél a gyerekeknek házilag fagyit készíteni, nézd meg ezt a gyümölcsös-túrókrémes fagylaltreceptet! »

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/prostooleh

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2018.05.16