 
                     
                 
                                  
                     
                     A nyári nagy melegben nincs is üdítőbb egy könnyű citromos fagylaltnál! A sorbet egy tejmentes, szigorúan vízzel készült fagylalt, ezért laktóz- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Ráadásul rendkívül jó hűsítő, szomjoltó, igazi nyári finomság.
A citromos sorbet elkészítéséhez csupán 3 összetevő szükséges, így az elkészítése pofonegyszerű.
Citromos sorbet hozzávalók (4 adaghoz):
 
- 5 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 dl friss citromlé
- 1,5 közepes (bio)citrom reszelt héja
 
Citromos sorbet elkészítése:
1. A vizet és a cukrot hevítsd fel egy kisebb lábasban, és kevergesd addig, míg a cukor el nem olvad. 
2. Vedd le a tűzről, add hozzá a citromhéjat, és hagyd teljesen kihűlni.
3. Szűrd át apró lyukú szűrőn! Keverd hozzá a citromlevet, majd öntsd fagyálló edénybe.
4. Tedd 3-4 órára a fagyasztóba, majd aprítógéppel dolgozd kásás állagúra!
5. Tálald fagyikehelyben, tálkában vagy pohárkákban!
Tipp: Az aprítógépbe tehetsz a fagylalthoz egy levél citromfüvet is! Az elkészült desszertet díszítheted mentalevelekkel.
Fotó: Freepik
 
 
                     
                    