Életmentő kezelés kell a 3 éves kis Ádinnak, az egész ország összefogására szükség van

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Életmentő kezelés kell a 3 éves kis Ádinnak, az egész ország összefogására szükség van

A hároméves Ádin olyan genetikai betegségben szenved, ami miatt néhány éven belül se mozogni, se lélegezni nem fog tudni. Egyetlen esélye az 1,3 milliárd forintos génterápia, melynek segítségével egészséges, teljes életet élhet.

Ádin látszólag egészségesen fejlődött, és semmi nem utalt problémára egészen addig, míg szülei étvágytalanság miatt vérvételre nem vitték. A nem túl jó eredmények miatt további vizsgálatokra volt szükség. 2022. decemberében érkezett meg a genetikai vizsgálat eredménye, miszerint Ádin a rendkívül ritka Duchenne-szindrómában szenved, mely az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség.

Az alapbetegségben szenvedők várható élettartama 20 év, Ádin esetében azonban ez jóval kevesebb lesz, ha nem kapja meg időben a génterápiát, ugyanis nemrégiben kiderült, hogy Ádin esetében a betegség gyorsabb lefolyásával kell számolni.  

A gyógyszer költségének összegyűjtéséhez a család minden követ megmozgat. Februárban a szülők egy 9 napos kihívással, majd Valentin-napi meglepetések készítésével igyekeztek előmozdítani a gyűjtést. Március óta nőnapi képeslapok rendelésével támogathatjuk Ádin gyógyulását.


Ebből a videóból megismerheted Ádin és szülei történetét:A gyógyszerhez szükséges első 100 millió már összejött, amit ilyen édesen köszönt meg Ádin.

Természetesen nem csak ünnepek alkalmával tudod támogatni a génterápiás kezelést, ha csak egy kávé árát tudod nekik elutalni, azzal is közelebb kerülnek a kisfiú gyógyulásához. Ha nincs rá lehetőséged, akkor csak oszd meg a cikket, hogy minél több emberhez eljusson a gyűjtés híre.

 

Forrás: adin.hu

Fotó: Youtube


Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2024.03.08