Figyelem, termékvisszahívás: Ezt a virslit ne edd meg, vidd inkább vissza a boltba! - Ez vele a baj

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ezt a virslit ne edd meg, vidd inkább vissza a boltba! - Ez vele a baj A Penny-Market Kft. visszahívja a forgalomból a Karát roppanós sertésvirslit nem jelölt szója allergén miatt; a visszahívás valamennyi minőségmegőrzési idejű, 1000 grammos kiszerelésű termékre vonatkozik. A Penny-Market Kft. visszahívja a forgalomból a Karát roppanós sertésvirslit nem jelölt szója allergén miatt; a visszahívás valamennyi minőségmegőrzési idejű, 1000 grammos kiszerelésű termékre vonatkozik - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

A hivatal kéri a szójaérzékeny vásárlókat, hogy a MITROS Fleischwaren doo. által gyártott termékeket ne fogyasszák el! A Penny Market üzletekbe visszavihető a Karát roppanós sertés virsli, amelynek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Az érintett termék részletes adatai:
Termék megnevezése: Karát roppanós sertés virsli, 1000 g
Márka: Karát
Karát roppanós sertés virsli, 1000 g
Probléma jellege: nem jelölt szója allergén
Minőségmegőrzési idő: valamennyi minőségmegőrzési idejű termék
Kiszerelés: 1000 g
Gyártó: MITROS Fleischwaren doo. (Szerbia)
Forgalmazó: Penny-Market Kft.
Gyártói intézkedés: Termékvisszahívás

Figyelem, termékvisszahívás: Ezt a virslit ne edd meg, vidd inkább vissza a boltba! - Ez vele a baj

A Nébih oldalán jelezte: az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, egyebek mellett a glutént tartalmazó gabonaféléket; rákféléket; tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket.     

Milyen allergiás tünetekre figyelj?
Hozzáteszik: túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer-allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma, rhinitis) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

Forrás, fotó: MTI, Nébih

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2023.05.09