Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen baromfirudacskát vettél, ne edd meg! - Veszélyes baktérium lehet benne

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen baromfirudacskát vettél, ne edd meg! - Veszélyes baktérium lehet benne Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g elnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft. listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt. Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g elnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft. listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) június 8-án az MTI-vel.

Az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Az érintett termék részletes adatai:
Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen baromfirudacskát vettél, ne edd meg! - Veszélyes baktérium lehet benneTermék megnevezése: Baromfirudacska 1000 g
Probléma jellege: Listeria monocytogenes esetleges jelenléte
Lejárat: 2023.06. 12
Tételszám: L1132.BB.3.4.
Kiszerelés: 1000 g
Szállító: Merian Foods Élelmiszeripari Kft. (Orosháza)
Forgalmazó: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. (Alsónémedi)
Intézkedés: Termékvisszahívás

Tájékoztatásuk szerint a visszahívás kizárólag a fenti termékre vonatkozik.

Listeria monocytogenes tudnivalók
A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek - például nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek.

Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

Forrás: MTI, Nébih

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2023.06.09