Gyermeknap, pünkösd 2019: Ide vidd el a gyereket, ha imádja a járműveket! - 3 szuper ingyenes program

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Gyermeknap, pünkösd 2019: Ide vidd el a gyereket, ha imádja a járműveket!  - 3 szuper ingyenes program A legtöbb gyerek imádja a járműveket, éppen ezért most olyan programokat kerestünk, ahol a gyermekeddel, unokáddal különleges autókat, buszokat, repülőket csodálhattok meg - sőt, még ki is próbálhatjátok őket! A legtöbb gyerek imádja a járműveket, éppen ezért most olyan programokat kerestünk, ahol a gyermekeddel, unokáddal különleges autókat, buszokat, repülőket csodálhattok meg - sőt, még ki is próbálhatjátok őket!


2019 májusában-júniusában több olyan program is lesz Budapesten és vidéken, ahol a középpontban a járművek állnak - lesz itt nyitott szertárnapok a tűzoltóknál, nyílt nap a buszgarázsban és még repülős nap is - ráadásul mindegyik program ingyenes! Mutatjuk a részleteket.2019. május 25. szombat - Nyílt nap az Óbudai buszgarázsban


Gyermeknappal egybekötött nyílt napot tartanak szombaton az Óbudai autóbuszgarázsban, ahol a látogatók többek között megtekinthetik a garázsból üzemeltetett BKV-s autóbuszokat, valamint a nosztalgiaflotta több darabját is.

Sokféle járművet lehet megnézni
Az ingyenes rendezvényen az autóbuszokon kívül láthatók lesznek a BKV zavarelhárítási járművei, és egyéb műszaki járművek, köztük egy Csepel műhelykocsi, D450 nyerges teherautó, D710 tűzoltóautó, valamint az 1980-as évek különböző jellegzetes tehergépjárművei, de lesz Ikarus-történeti kiállítás is.

Izgalmas programokkal várják a buszok szerelmeseit
Veteránjármű-gyűjtő egyesületek is bemutatkoznak az eseményen, amelyen nosztalgia autóbusszal járhatják körbe a látogatók a telephelyet, a kalandvágyó érdeklődők pedig veterán oldalkocsis motorkerékpáron is utazhatnak. Megtekinthető lesz még a múzeumbusz, és a Mercedes-Citaro G fedélzetén berendezett vasútmodell-kiállítás is, de egy Toyota buszban kialakított repülőgép-szimulátor és egy mozdonyszimulátor is várja az érdeklődőket. Az érvényes jogosítvánnyal rendelkezők pedig akár tesztvezetésre is jelentkezhetnek.

A kisebb gyerekekre is gondolnak
A Közlekedéstudományi Intézet jóvoltából a gyerekek interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedés szabályaival. Lesz ugrálóvár, hordókból kialakított elektromos kisvonat és arcfestés is.

A nyílt napra különjárat is közlekedik az Óbudai garázs - Bécsi út/Vörösvári út között. A nyílt nap helyszíne a különjáratokon kívül a menetrend szerint közlekedő 118-as és 160-as autóbuszokkal is megközelíthető.

Program: Nyílt nap az Óbudai autóbuszgarázsban
Helyszín: Óbudai autóbuszgarázs, 3. kerület Pomázi út 15.
Időpont: 2019. május 25. szombat, 10:00-16:00
Belépő: INGYENES, nem kell regisztrálni

2019. május 25. szombat - Nyitott szertárkapuk több mint 400 tűzoltóságnál


Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapuval várják az érdeklődőket 2019. május 25-én a tűzoltószertárak. Valamennyi hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, emellett több mint kétszáz önkéntes egyesület, félszáznál több önkormányzati tűzoltóság és hat egyéb, tűzvédelemhez közel álló szervezet életébe tekinthetnek be kicsik és nagyok ezen a napon.

A gyerekek kipróbálhatják, milyen tűzoltónak lenni
Helyszíntől függően lesz minden, amitől a kicsik azonnal tűzoltók akarnak lenni: próbariasztás, csúszás a rúdon, be lehet ülni a tűzoltóautókba, bele lehet bújni a védőruhába, számos helyen lesz szerelési bemutató, és ahol kiállítóterem van, az is megnyílik a látogatók számára, de tűzoltóteszt és tudáspróba is várható. És ami a legfontosabb, szinte biztos, hogy lehet majd „tüzet oltani” - puttonyfecskendővel célba lőni, netán tálcatüzet oltani.
 
A nagyobb gyerekek sem fognak unatkozni
A sok, leginkább a legkisebbeknek érdekes elfoglaltság mellett a nagyobbak is élvezhetik a programokat, ők például arról is tájékoztatást kapnak majd, miért jó dolog a katasztrófavédelemnél teljesíteni a közösségi szolgálat során előírt órákat.
 
A szertárkapuk délután négykor záródnak, hogy utána az életükbe bepillantást engedő tűzoltók és a kíváncsi gyermekek is kipihenhessék magukat - egészen a következő találkozásig.

Program: Nyitott szertárkapuk 2019
Helyszín: Több mint 400 tűzoltóállomás Budapesten és vidéken - itt nézheted meg, melyik állomás van hozzátok a legközelebb »
Időpont: 2019. május 25. szombat, 10:00-16:00
Belépő: INGYENES, nem kell regisztrálni

2019. június 8-9. - Dunakeszi Airshow 2019


A pünkösdi hosszú hétvégén Dunakeszire várják mindazokat, akik imádják a suhanó repülőgépeket és nem bánják, ha a fejük felett dübörögnek a különféle légi járművek. A szombati és vasárnapi rendezvényen a légibemutatón kívül Veteránjármű kiállítás is lesz, ahol 300-400 veteránjármű, oldtimerek, stabil motorok, mezőgazdasági gépek csodálhatók majd meg.

Emellett a Közlekedéstudományi Intézet jóvoltából kamion- és gépjármű szimulátorokat, KRESZ- és ügyességi-tanpályákat is kipróbálhatnak a látogatók, de lesz
harcászati bemutató és katonai járművek kiállítása is.

Airshow programja:
2019. június 8. - szombat
14:00 - Veres Zoltán, MXS
14:30 - Goldtimer Alapítvány, Po-2
15:00 - Imreh Lajos, MI-2
15:30 - Vári Gyula, Jak-52
16:00 - Goldtimer Alapítvány, Kánya, Gerle, Po-2
16:30 - Besenyei Péter, Corvus Racer 540
17:00 - MALÉV Aero Club, Vitorlás vontatás
17:30 - Goldtimer Alapítvány, Gerle
18:00 - Vári Gyula, Jak-52
18:30 - Goldtimer Alapítvány, Kánya

2019. június 09. - vasárnap
14:00 - Besenyei Péter, Corvus Racer 540
14:30 - The Flying Bulls, XA42
15:00 - Goldtimer Alapítvány, Kánya
15:30 - Vári Gyula, Jak-52
16:00 - Goldtimer Alapítvány, Kánya, Gerle, Po-2
16:30 - Veres Zoltán, MXS
17:00 - Imreh Lajos, MI-2
17:30 - Goldtimer Alapítvány, Po-2
18:00 - Vári Gyula, Jak-52
18:30 - Hársfalvi Pál, Vitorlázó

Program: Dunakeszi Airshow
Helyszín: Dunakeszi repülőtér
Időpont: 2019. június 8-9. szombat-vasárnap
Belépő: INGYENES

Ez is érkedelhet!
Gyermeknap 2019: 20 különleges program kicsiknek és nagyoknak a gyermeknapi hétvégére - Budapesti és vidéki ajánló »


Forrás: MTI, programok Facebook-oldalai
Fotó: Freepik, Pngtree


Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2019.05.23