Gyermeknapi programok az országban - 14 ingyenes program vidéken, ami felejthetetlen élmény lehet a gyerekeknek

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Gyermeknapi programok az országban - 14 ingyenes program vidéken, ami felejthetetlen élmény lehet a gyerekeknek Ha gyereknap, akkor öröm, kacagás, szórakozás és gyerekzsivaj! Erről szól május utolsó vasárnapja és idén is színes gyermeknapi programok közül lehet választani a vidéki városokban. Nehéz lesz dönteni az ingyenes programkavalkád közül, de válogatásunkban a legizgalmasabb programok közül szemezgethettek. Május utolsó vasárnapján minden a gyerekekről szól. Gyermeknapon, vidéken is számos izgalmas, kalandos programmal kedveskednek a kicsiknek és nagyobbaknak. Mi most a legizgalmasabb ingyenes gyermeknapi programokat válogattuk össze számotokra, hogy ez a nap a felhőtlen kikapcsolódás jegyében teljen unokátokkal. (A budapesti ingyenes gyermeknapi rendezvényekről szóló cikkünk ajánlóját pedig a cikk végén találod meg!)


Vidéki ingyenes gyermeknapi programok


1. IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál


A IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál mesés birodalmába, bizony csak mesepárti tagok léphetnek be. Akik bebocsájtást nyernek, bebizonyíthatják rátermettségüket, bátorságukat és ügyességüket, valamint nem marad el méltó jutalmuk sem. A mesés időtöltést többek között gyerekkoncertek, meseelőadások, bábelőadások garantálják, de lesz itt labda csúszda, buborék show, és kincskeresés a gyereknapi mesés forgatagban.
Az ingyenes rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött!

Program: IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál
Helyszín: Bálint Ágnes Kulturális Központ, Vecsés
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

2. Gyereknap Esztergom


A Gyereknap Esztergom rendezvényen egész nap zene, ugrálóvárak, körhinták, pónilovaglás, kézműves foglalkoztató, játszóház várja a gyerekeket, délután pedig havazás hógéppel és óriás buborék fúvó játék. Falfirka versenyen is lehet majd indulni és a színpadon gyerekműsorokkal kedveskednek a kicsiknek.

Program: Gyereknap Esztergom
Helyszín: Rugby Club Hotel - Nagy Duna sétány 1., Esztergom
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

3. Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája


A Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája gyereknapi forgatagában interaktív báb- és meseelőadások, játszóprogram és játszóházak, állatsimogató, a kicsiket pedig játszószónyeg és babasátor várja. A nagyobb gyerkőcök sem fognak unatkozni, őket Toma és csapata csábítja interaktív játékba, de a rendőrségi bemutatón mindent megtudhatnak erről a foglalkozásról is. Délután a színpadon az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat zenészei, énekesei lépnek fel majd a nap zárásaként világító lámpásokat engednek a magasba.

Program: Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája
Helyszín: Történelmi Témapark, Szombathely
Időpont: 2016.05.29., 13:00
Bővebb információ »

4. 18. Tahitótfalui Eperfesztivál


A 18. Tahitótfalui Eperfesztivál természetesen a rengeteg epren kívül, számos zenés-táncos színpadi programmal szórakoztatják majd a kilátogatókat. Vasárnap, gyereknap alkalmából sok meseelőadással, játékkal, íjászattal kedveskednek kiscsíknak és nagyobbaknak.

Program: 18. Tahitótfalui Eperfesztivál
Helyszín: Tahi hídfő, Tahitótfalu
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

5. Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál


A Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál minden korosztály számára kínál szórakozási lehetőséget. Az első napon koncertek várja a kilátogatókat. Másnap a gasztronómia kapja a főszerepet egy össznépi sütögetéssel és kötélhúzó verseny, valamint focibajnokság színesíti a programot. A harmadik nap, vasárnap a gyerekek napja: vidámpark, kézműves foglalkozások, ugráló vár, előadások, színpadi műsor, játszóház, édes finomságok várják a legkisebbeket. A fesztivált, az Ezer lámpás éjszakája programsorozathoz csatlakozva, ezer lufi és lámpás magasba engedésével zárják

Program: Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál
Helyszín: Alsó Duna-part, Dunaújváros
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

6. IV. Hetedhét Játékfesztivál


A IV. Hetedhét Játékfesztivál alkalmával, idén is mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa. A jókedvről, kacagásról és élményekről bábművészek, zenekarok, mesemondók óriás játszótér és a gyermeknapi hétpróba gondoskodik. Amiből biztos, hogy nem lesz hiány: kalandos kihívások, rengeteg játék, vidám előadások és nevetés.

Program: A IV. Hetedhét Játékfesztivál
Helyszín: Belváros, Székesfehérvár
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

7. Gyereknap a Felsőtárkányi Tóparton


A Gyereknap a Felsőtárkányi Tóparton címmel izgalmas, vidám programokkal örvendezteti meg a gyerekeket gyermeknapon. Versenyfutás, ügyességi játékok, drótkötél, meseút várja az ünneplő gyereksereget. A színes programok közül nem maradhat el az ugrálóvár és az arcfestés, de még habparyval is készülnek a szervezők. A biciklit és a bukót se felejtsék otthon a rendezvény vendégei!

Program: Gyereknap a Felsőtárányi Tóparton
Helyszín: Tópart, Felsőtárkány
Időpont: 2016.05.29.
Bővebb információ »

8. Gyermeknap Szilvásváradon

 
A Gyermeknap Szilvásváradon két napos rendezvényén kerékpárverseny, hullahopp karika és kötélhúzó verseny várja a vállalkozó kedvű gyerekeket. Nem marad ki a programkínálatból a kézműves foglalkozás és az arcfestés, a színpadon pedig táncos-zenés fellépők szórakoztatják a ”kis” nagyérdeműt. A sok játéktól megéhezők és elfáradók, szilvásgombóc-partin szusszanhatnak kicsit.
 
Program: Gyermeknap Szilvásváradon
Helyszín: Lovas Stadion, Szilvásvárad
Időpont: 2016.05.29.
Bővebb információ »

9. Városi Gyermeknap Gyöngyösön

 
A Városi Gyermeknap Gyöngyösön ismét a Fő téren kerül megrendezésre, ahová szeretettel várják a gyerekeket és szüleiket. A jó hangulatot és kikapcsolódást gólyalábasok előadása, bábszínházi előadás, interaktív mesejáték, kézműves foglalkozás és játszóház biztosítja. Az esti órákban könnyűzenei fellépők teszik teljesé a tartalmas kikapcsolódást.
 
Program: Városi Gyermeknap Gyöngyösön
Helyszín: Fő tér, Gyöngyös
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

10. Miskolci Repülőtéri Gyermeknap


A Miskolci Repülőtéri Gyermeknap idén is megrendezésre kerül. A kilátogató kicsik és nagyok hatalmas szórakozásnak néznek elébe. A színpadon tánctanítás, bohócműsor, kötélhúzás - ahol a gyerekek összemérhetik erejüket a szülőkkel - és tűzzsonglőrök lépnek fel. Sok játéklehetőség közül választhatnak a nap folyamán a gyerekek, köztük lesz ugrálóvár, körhinta, dodzsem, trambulin, óriás csúszda többek között. A nap folyamán továbbá lesz arcfestés, csillámtetoválás, lézerharc, buborék foci, pónilovaglás és állatsimogató.

Program: Miskolci Repülőtéri Gyermeknap
Helyszín: Repülőtér, Miskolc
Időpont: 2016.05.29., 10:00-16:00
Bővebb információ »

11. Váci Gyermeknap 2016.


A Váci Gyermeknapon kirakodóvásár, zenei fellépők, kézműves foglalkozások, gyerekkoncert, arcfestő, mentő-, tűzoltó-, rendőrautó bemutató és lufihajtogató bohócok teszik lehetővé, hogy felhőtlenül teljen a gyermeknap kicsiknek és nagyoknak. Az est folyamán könnyűzenei előadók lépnek fel és zárásként Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat részeként világító lufikat engednek az ég felé.

Program: Váci Gyermeknap 2016.
Helyszín: Március 15. tér, Vác
Időpont: 2016.05.29., 15:00
Bővebb információ »

12. II. Jótékonysági Palacsinta Parádé


A II. Jótékonysági Palacsinta Parádéra kilátogatókat 5000 palacsinta várja teljesen ingyen!
Lesz ugráló vár, gokartozás, állatsimogató, kézműves sarok, arcfestés és sok meglepetés. A nagyszínpadon együttesek és tánccsoportok lépnek fel és a további étel-ital-programok teljesen ingyenesek lesznek.

Program: II. Jótékonysági Palacsinta Parádé
Helyszín: Mars tér, Szeged
Időpont: 2016.05.29., 10:00-14:00
Bővebb információ »

13. Keszthely Városi Gyermeknap


A Keszthely Városi Gyermeknap ismét színes, játékos programokkal invitálja a Balaton-partra a gyerekeket és szüleiket. Bohócműsor, játszóház és kézműves foglalkozás, óriás társasjáték és gyermek táncház garantálja a jókedvet, és a színpadon zenekarok és tánccsoport lép fel.

Program: Keszthely Városi Gyermeknap
Helyszín: Balaton-part, Keszthely
Időpont: 2016.05.29., 15:00
Bővebb információ »

14. Városi extrém gyermeknap


A Városi extrém gyermeknap szervezői azt ígérik, hogy a kilátogató családok egyik tagját sem kell majd este elaltatni. Izgalmasabbnál-izgalmasabb programok és extrém játékok várják az érdeklődőket, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. Ízelítőül a programok közül: mászófal, kötélpálya, kalandvár, buborékfújó masina, sportos programok és gyermekkoncert.

Program: Városi extrém gyermeknap
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2016.05.29., 10:00-20:00
Bővebb információ »

Budapesten keresel programot? Akkor válogass az ingyenes fővárosi gyermeknapi rendezvények közül ebben a cikkünkben, kattints »

Fotó: Pixabay.com

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2016.05.26