Amikor borongósra fordul az idő, az ember mintha jobban kívánná az édességet. Szerencsére a kefires fánk egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem kell órákig pepecselni vele a konyhában!
A kefires fánkhoz nem kell profi konyhatündérnek lenni: egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat majd kanállal forró olajba adagolni és kisütni. Próbáld ki akár már ma uzsonnára egy kis tea mellé, a gyerekek is biztosan imádni fogják!
Extra gyors kefires fánk recept - a legfinomabb fánk, amit kóstoltunk
Hozzávalók:
250 ml kefir (1 doboz)
1 tojás
3 evőkanál cukor
240 g liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
Elkészítés:
1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
2. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és egy kanállal kisebb halmokat teszünk bele a tésztából.
3. Ha a fánkok színe már szép, megfordítjuk őket, hogy a másik oldaluk is átsüljön.
4. A fánkokat papírtörlőre szedjük, majd kis pihentetés után megszórjuk porcukorral, és lekvárral kínáljuk.
Megsütöttük, tényleg nagyon gyorsan elkészült, de még gyorsabban elfogyott :)
Fotó: Szülők Lapja
Kezdőfotó: Freepik