Húsvéti támogatás 2023: Így juthatsz plusz pénzhez vagy élelmiszercsomaghoz még húsvét előtt

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


Húsvéti támogatás 2023: Így juthatsz plusz pénzhez vagy élelmiszercsomaghoz még húsvét előtt A települési vagy kerületi önkormányzati támogatások között vannak rendszeres támogatások, illetve alkalmiak is, ezek közé tartozik például a beiskolázási támogatás, vagy a karácsonyi, illetve húsvéti támogatás. Köztudott, hogy a fővárosi és vidéki helyi önkormányzatok különféle - pénzbeli vagy természetbeni - támogatással igyekeznek segíteni az ott élő lakosokat.

A települési támogatás keretében az önkormányzatok az általuk támogatandónak ítélt, rendeletükben szabályozott élethelyzetekre nyújthatnak támogatást.

A települési vagy kerületi önkormányzati támogatások között vannak rendszeres támogatások, illetve alkalmiak is, ezek közé tartozik például a beiskolázási támogatás, vagy a karácsonyi, illetve húsvéti támogatás.

Húsvéti támogatás 2023: Így juthatsz plusz pénzhez vagy élelmiszercsomaghoz még húsvét előtt

Települési támogatás igényelhető például:
- a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez,
- a 18. életévét betöltött tartósan beteg hozzátartozójának az ápolását, gondozását végző személy részére,
- a gyógyszerkiadások viseléséhez,
- a lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralékot felhalmozó személyek részére.
- ha a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére adható segítség.

Húsvéti támogatás 2023 - Így segítik az önkormányzatok idén a lakókatIdén húsvét előtt több fővárosi kerületben és vidéken is segítik az ott lakó időseket, vagy szociálisan rászorultakat. Pár példát mi is felsorolunk, de mindenképpen érdeklődj a saját lakóhelyed szerinti önkormányzatnál, hogy nálatok létezik-e a támogatásnak ez a fajtája, és ha igen, mi az igénylés módja.


Budapesten, a 7. kerületben 10 ezer forintos vásárlási utalványt kapnak
- 60 feletti nyugdíjasok,
- 65 év felettiek,
- gyermekes családok (gyermekenként),
- megváltozott munkaképességűek,
- fogyatékossággal élők.
Az ajándékutalványok 2023. március 21. és április 30. között hétfőtől csütörtökig 9.00 és 16.00 óra között a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáiban, az Erzsébet krt. 6. és a Garay utca 5. szám alatt vehetők át.
Bővebben itt »

Budapesten, a 13. kerületben 5 ezer forintos utalványt kapnak
- Öregségi nyugdíjas, életvitelszerűen XIII. kerületi bejelentett lakcímen élő személyek
- Az aktív korú, életvitelszerűen XIII. kerületi bejelentett lakcímen élő személyek, amennyiben az igénylő XIII. kerületi lakcímén élő háztartás tagjainak az előző havi egy főre jutó nettó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap hatszorosát, azaz 171.000 forintot
Bővebben itt »

A Hajdú-Bihar megyei Berekböszörmény önkormányzata a település minden háztartásának 10 ezer forint értékű élelmiszercsomagot ad húsvét alkalmából, a kiosztott élelmiszercsomagokban húskészítmények, tejtermékek, tartós élelmiszerek és édesség is voltak.
Bővebben itt »

A Somogy megyei Magyaregresen szintén élelmiszercsomagot kaptak a családok, összesen 82 családot, azaz 620 embert segítenek átlagosan másfél kilogrammos füstölt, kötözött combsonkával és tíz tojással.

Kisbajomban 25 ezer forinttal támogatják a családokat, Összesen 116 háztartásnak, 390 helybélinek segítettek hétfőn.  
Bővebben itt »


Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


2023.04.05