Ingyen program a Városligetben: Magyar Hoki Napja

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Ingyen program a Városligetben: Magyar Hoki Napja 2017. január 21-én óriási családi dzsembori lesz a Városligeti Műjégpályán! Egész nap ingyenes programok, játékos vetélkedők, korcsolya- és hokioktatás, gyerekjégkorong bemutatók, izgalmas meglepetések várják az egész családot! Ha csak egy kicsit is érdekli unokádat a jégkorong varázslatos világa, akkor mindenképpen itt a helyetek! (x) Hatalmas bulira kerül sor január 21-én a Városligetben. Ezen a napon a Műjégpálya teljes területe a jégkorongé, a gyerekeké és a szüleiké lesz, pirkadattól alkonyatig, pontosabban reggeltől sötétedésig. Sok-sok csapatot és ezernyi kis hokist várnak a szervezők. A kapuk azonban nem csupán azok számára lesznek nyitva, akik már ismerik ennek a csodás sportnak az örömeit, hiszen a Gyerehokizni.hu-bázison, a Vajdahunyad vár felőli oldalon az abszolút kezdők is belekóstolhatnak e jeges világ vagány ízeibe.
További részletek és regisztráció a weboldalunkon! Kattints ide »

90 éves az idén a magyar jégkorong!
Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára kérdésünkre elmondta, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg tavaly első alkalommal a Magyar Hoki Napját, és nem véletlenül időzítették erre a január végi környéki napra – ugyanis 2017. január 24-én ünnepeli 90. születésnapját a magyar jégkorong. A 2016-os rendezvény egyfajta nyitányképpen meglehetősen sikeresnek bizonyult. Elsőre ugyan nem sikerült megkapnia a szövetségnek az egész Műjeget, és a leköthető idő is rövidebbnek bizonyult, ám így is 23 kis pályát tudtak lerakni 46 kapuval, amelyeken több mint 60 klub 850 játékosa kergette a pakkot nagy-nagy örömmel és lelkesedéssel.


Móka, kacagás és őrületes családi buli a jégen – kedveltesd meg unokáddal a jégkorongot!


Ebben az évben eggyel magasabb fokozatra kapcsoltak. Amennyire lehet, meg szeretnék mozdítani az U8-as és az U10-es korosztály tehetségeit gondozó csapatokat, legalább ennyi gyereket várnak tehát a jégre. A cél az örömszerzés, a fesztivál, a dzsembori, no meg persze az is, hogy akit már érdekel ez a kultúra, vagy akár csupán arra jár, lássa, milyen nagyszerű dolog is a jégkorong, és megérezze a feelinget. Ehhez kétségkívül hozzájárulhat most a méretek változása is. Képzeld csak el, milyen lesz a hídról letekinteni a jégre, ahol ameddig a szem ellát, mindenütt színes szerelésbe öltözött apró sportolók rohangásznak rendületlenül! Ezt meg kell nézni, nem igaz?  Egész nap ingyenes gyerekprogramok és meglepetések – kezdőknek is


Az elképzelések annyiban változtak, hogy míg az előző alkalom kifejezetten a klubokról és kis játékosaikról szólt, addig most határozott mozdulattal nyitnak a laikusok felé is. Ez magából a programból is kiderül. A délelőtt folyamán a szuperminiseké, az U8-as csapatoké lesz a terep, kora délután pedig jöhetnek a nagyobbak, az U10-esek. A pálya közepe azonban egész nap a kezdő gyermekeké, akiket nagy erőkkel és számtalan meglepetéssel várunk. A program teljes egészében ingyenes, ehhez elég regisztrálni honlapunkon, itt tudnak jelentkezni az érdeklődők, az érkező felnőttek és gyerekek számának megadásával.Korcsolya- és hoki oktatás gyerekeknek, ügyességi játékok, bluebox családi fotózás

A helyszínen a gyerehokizni.hu jóvoltából a teljesen kezdőknek korcsolya- és hoki oktatást is biztosítanak a Magyar Jégkorong szövetség edzői. Ezen kívül a hazai jégkorongsport legnagyobb támogatójaként a ŠKODA Magyarország ügyességi játékokkal is készül a nagy napra, de a szülőknek is érdekes programokkal kedveskednek, amik mind arra készítenek fel, hogy milyen lesz majd jégkorongos anyukának-apukának lenni, plusz sok-sok infóval szolgálnak erről a sportról. Még egy nyalánkság: a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt készülnek bluebox fotózással. Mindenki különböző hátterek előtt pózolhat, az elkészült képeket pedig emailben küldik majd el.

Hamarosan jön a Jégpályák éjszakája!
Kovács Zoltán érdeklődésünkre arról is mesélt, hogy vannak izgalmas terveik. Ilyen például a jégpályák éjszakája, amelynek keretében amolyan afterpartiként teheti lehetővé bárki számára, hogy ezen a napon – azaz e nap estéjén – minél több létesítményben korcsolyázhasson ingyen vagy olcsóbban a szokásosnál.
Összefoglalva a legfontosabbakat: segítőinkkel és számtalan meglepetésekkel várunk mindenkit a Magyar Hoki Napján, január 21-én, a Városligeti Műjégpályán.

További részletek és regisztráció a weboldalunkon! Kattints ide »

Fotók: Mudra László

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2017.01.18