Ingyenes a Dinókert látogatása a családoknak ezen a 10 napon idén - Vidd el az unokákat!

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Ingyenes a Dinókert látogatása a családoknak ezen a 10 napon idén - Vidd el az unokákat! Vannak bizonyos napok, amikor a múzeumok állandó kiállításai ingyen nézhetők meg. Melyik napok ezek a Természettudományi Múzeumban? A gyerekes családoknak bizonyára jó hír, hogy nem feltétlenül kell kiadni súlyos pénzeket egy-egy múzeumi belépőjegyért, mert bizonyos napokon ingyen látogathatók a múzeumok állandó kiállításai.

A múzeumokban többnyire kell belépőt váltania a felnőtteknek és a gyerekeknek is, ám ingyenes múzeumlátogatásra évente háromszor, a nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) mindenki jogosult. Erről itt írtunk bővebben »

Emellett pedig vannak olyan hétvégi napok is, amikor egyebek közt a családok (18 év alatti gyerekek, plusz legfeljebb 2 felnőtt kísérő) ingyen nézhetik meg az állandó kiállításokat.

Ilyen hely a Természettudományi Múzeum is, ahova minden hónap első vasárnapján lehet ingyen belépni:
- családoknak - azaz felnőtteknek, 18 év alatti gyerekekkel (max. 2 fő közeli hozzátartozó).
- 26 év alattiaknak
- 70 év felettieknek

Ingyenes a Dinókert látogatása a családoknak ezen a 10 napon idén - Vidd el az unokákat!

Idén 10 nap is van, amikor ingyenes a Természettudományi Múzeum
Ez még 8 vasárnapot jelent 2023-ban, plusz ha ehhez hozzávesszük augusztus 20-át (ami szintén vasárnap), valamint október 23-at (ami idén hétfőre esik), akkor 10 napon is ingyen mehettek el az unokákkal a Természettudományi Múzeum állandó kiállításaira. Ezek a napok a következők:
- május 7.
- június 4.
- július 2.
- augusztus 6., 20.
- szeptember 3.
- október 1., 23.
- november 5.
- december 3.

Mit nézhettek meg ingyen?
Az állandó kiállítások között megnézhetitek, milyen sokszínű élet rejtőzik a magyarországi természetben, ezenfelül tudományos szenzációk, igazi ritkaságok és a magyar dinók is bemutatkoznak. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és egy új, Magyarországon múzeumban először bemutatkozó, interaktív számítógépes technika várja a látogatókat.

Dinókert a gyerekeknek
Ha pedig az unokád szereti a dinoszauruszokat, akkor mindenképpen járjátok végig a múzeum kertjében található Dinókertet, ahol Csisztu Péter és Peredy Zoltán szobrászművészek életnagyságú dinó-rekonstrukciói segítenek közelebb kerülni ezekhez a különös lényekhez.

+ Ingyenes Dinónap a Margitszigeten május 28-án
Ha még mindig nem elég a dinókból, akkor menjetek ki gyereknapon a Margitszigeti Színházhoz, ahol egész nap dinós programokkal várnak.
Ki tud többet az ősállatokról? Egész napos vetélkedők, ügyességi és csapatjátékok az egész családnak:
- Dinófuttatás
- Dinócsontváz összerakó verseny
- Dinótojás-kereső vetélkedő
- Dinóüvöltés párbaj
- Dinótávolugró bajnokság
- Dinószépségverseny
- Dinóprofesszor - műveltségi vetélkedő
- Egyéb meglepetések

Ingyenes múzeumok Budapesten - egész évben:
Budapesten egyébként vannak olyan múzeumok, amik egész évben ingyenesen látogathatók:
1. A Pénzmúzeum (12. kerület, Krisztina krt. 6) ingyenes, de előzetesen regisztrálni kell a honlapon
2. A Gül baba türbéje (2. kerület, Mecset utca 14.), ahonnan csodás a kilátás a városra és a virágzó kertje is hangulatos, de az épületen belül több kiállítást is találhattok
3. A Tűzoltómúzeum (10. kerület, Martinovics tér 12.) a bezárás előtt ingyenes volt, a tervek szerint május 4-től fogadja majd az érdeklődőket

Forrás: A múzeumok honlapja
Fotó: Természettudományi Múzeum

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2023.04.13