Karácsonyi bekuckózós program a gyerekkel: Nézzétek meg ingyen az Opera Diótörő előadását karácsonykor

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Karácsonyi bekuckózós program a gyerekkel: Nézzétek meg ingyen az Opera Diótörő előadását karácsonykor Karácsonyi ajándékként bárki számára elérhetővé teszi A diótörő balettprodukció egy korábban rögzített felvételét a Magyar Állami Operaház, amely ünnepi videóklipet is készített társulata közreműködésével. Karácsonyi ajándékként bárki számára elérhetővé teszi A diótörő balettprodukció egy korábban rögzített felvételét a Magyar Állami Operaház, amely ünnepi videóklipet is készített társulata közreműködésével.

- A diótörő szinte már nem is balett, hanem egyfajta rítus, ami része lett a családok tízezreinek karácsony táján. Aki nem tud eljutni személyesen az előadásra az Operaházba, annak 24-én, szenteste 16:00 órától lehetővé tesszük, hogy megtalálja a világhálón és a legjobb minőségben élvezhesse - mondta Ókovács Szilveszter főigazgató az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Ingyen megnézheted karácsonykor
Mint kifejtette, az ingyenes megtekintési lehetőség karácsony másnapja, azaz december 26-a éjfélig, tehát két és fél napig áll rendelkezésre.

Karácsonyi bekuckózós program a gyerekkel: Nézzétek meg ingyen az Opera Diótörő előadását karácsonykor

Az igazgató szólt arról is, hogy mintegy száz közreműködővel, a magyar operaénekesek krémjével készült egy videoklip egy francia eredetű karácsonyi dalra, amely az Opera közösségi oldalán tekinthető meg.

- Látható és hallható a kisfilmben az Operaház zenekara, énekkara, gyermekkara, a Magyar Nemzeti Balett művészei. Az igazi örömzenét Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényelte, az operatőr-rendező Czeglédi Zsombor volt. Kicsit betekintést engedtünk a klipben a várakozás időszakában lévő Operába, tehát afféle adventi képek ezek, és várjuk a ház márciusi kinyitását. A klip az Eiffel Műhelyházban készült - fejtette ki Ókovács Szilveszter.

A karácsonyi videóklipet az Operaház Adolphe Adam Cantique de Noël (O Holy Night) című karácsonyi dalára készítették.

A főigazgató kiemelte: nyitott a lehetőség arra, hogy karaoke változatban bárki rögzítse a dalt családjával a hozzáférhetővé tett zenei alapra, a kiadott magyar szövegre és kottára. A legjobb visszaküldött családi videoklipek készítői értékes nyereményekben részesülnek. A hang- vagy videófelvételeket a közreműködők megjelölésével 2022. január 3-ig várják a jatek@opera.hu e-mail-címre.

Forrás: MTI
Fotó: Magyar Állami Operaház

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2021.12.23