Lélekmelengető ötlet: Zenélő autókkal járják Budapestet a Máv Szimfonikusok - Csak nyisd ki az ablakot, és hallgasd őket!

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Lélekmelengető ötlet: Zenélő autókkal járják Budapestet a Máv Szimfonikusok - Csak nyisd ki az ablakot, és hallgasd őket! A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét. A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét.

Március 30-ától, naponta útnak indítanak Budapesten két autót, melyek klasszikus zenét sugározva járják majd az utcákat, néha meg-meg állva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének.A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik majd és az útvonalakat a Máv Zenekar Facebook-oldalán lehet követni - sőt, ha szeretnéd, hogy felétek is menjenek, üzenetben kérheted! Itt találod a MÁV Szimfonikus Zenekar Facebook-oldalát »

A zenélő autók a tervek szerint mindenképpen útba ejtik a kórházak környékét, és igyekeznek néhány boldog percet szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik megfeszített harcot vívnak az életekért.Mint a kezdeményezésről elmondták, most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nemcsak hazánknak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltődjünk és bizakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe. És mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?

Forrás, fotó: MÁV Szimfonikusok
Kezdőfotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.04.02