Meghalt egy 1 hónapos kislány, mert az anyja a bekapcsolt hősugárzó mellett hagyta - Súlyos égési sérülései lettek

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Meghalt egy 1 hónapos kislány, mert az anyja a bekapcsolt hősugárzó mellett hagyta - Súlyos égési sérülései lettek A nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondták ki bűnösnek, a rá kiszabott 2 év fogházbüntetés végrehajtását 3 évre függesztették fel. Jogerősen két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék egy nőt, aki egy hősugárzó közvetlen közelében magára hagyta egy hónapos kislányát. A csecsemő égési sérüléseket szenvedett és meghalt.

A törvényszék május 3-ai, szerdai közleménye szerint a nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondták ki bűnösnek, a rá kiszabott 2 év fogházbüntetés végrehajtását 3 évre függesztették fel.

Megetette a kisbabát, és a bekapcsolt hősugárzó mellett hagyta
A vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei városban, egy házban élt. 2022. március 11-én reggel 7 óra körül megetette egy hónapos csecsemőjét, majd az alvó gyermeket letette az ágyra, és a közvetlen közelébe helyezte a magas hőfokra állított, bekapcsolt hősugárzót. A szobában más fűtési lehetőség nem volt.

Meghalt egy 1 hónapos kislány, mert az anyja a bekapcsolt hősugárzó mellett hagyta - Súlyos égési sérülései lettek
 
A nő ezután anélkül, hogy a házban lakó egyik férfinak szólt volna, a csecsemőt otthagyta, és elment egy ismerőséhez, hogy hazavigye a másik két gyermekét, akik ott aludtak.

Egy órával később már nem élt a kislány
A vádlott 8 óra körül ért vissza a házba, és azt vette észre, hogy a csecsemője nem mutat életjelet. Kiabálni kezdett, majd karjába vette a csecsemőt, és átszaladt vele egy másik épületbe, ahol a nővére lakik, és tőle kért segítséget.

Ezt követően telefonon értesítették a mentőket, a vádlott testvére azt mondta nekik, hogy gyermeket megharaphatta egy patkány. A mentők rövid időn belül a helyszínre értek, de a csecsemőt már nem tudták újraéleszteni.

"Égési sérülés okozta sokszervi elégtelenség" okozta a pici halálát
A büntetőeljárás adatai szerint a vádlott gondatlan magatartása következtében a csecsemő a lábain a testfelület mintegy 13 százalékára kiterjedő, részben másodfokú, helyenként már harmadfokú égési sérülést szenvedett, és az égési sérülés okozta sokszervi elégtelenség miatt meghalt.

Az égési sérülés és a sértett halála között ok-okozati összefüggés állapítható meg. Ha időben érkezett volna a szakszerű orvosi segítség, akkor a gyermek élete nagy valószínűséggel megmenthető lett volna - írták.

A még pénteki előkészítő ülésen a vádlott beismerő nyilatkozatot tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

5 kiskorú gyermeke van
A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerte a bűncselekmény elkövetését és öt kiskorú gyermekről kell gondoskodnia - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2023.05.03